logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Könnyes búcsú: „Nagyon hiányolom Schumachert” – befejezte a Forma-1 legendája

| Szerző: hirado.hu
Csütörtökön tartották a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) hivatalos gálaestjét, amelyen Max Verstappen átvehette a Forma-1-es világbajnoki címért járó trófeát és elbúcsúzott Jean Todt, aki 12 év után befejezte az elnöki munkát. A sportvezető jó barátjáról, a hétszeres világbajnok Michael Schumacherről is beszélt.

 

A 75 éves francia sportvezető 2009-ben vette át a FIA elnöki posztját, és miután még két alkalommal újraválasztották, a szabályok által engedett három ciklust, összesen 12 évet teljesített a szövetség elnökeként. Búcsúajándékként a Forma-1-es idényben versenyző összes pilóta sisakját megkapta, plusz egy olyat, amelyet az ő hivatali ideje alatt világbajnoki címet szerzett versenyzők aláírtak.

Kapcsolódó tartalom

Todt az ajándék átvétele után beszédet mondott, amelyben kihasználta az alkalmat, hogy megemlítse a hétszeres Forma-1-es világbajnok Michael Schumachert – derült ki az m4sport.hu beszámolójából.

„Szóhoz sem jutok, könnyes lett a szemem” – mondta meghatódottan a szakember, majd jelezte, hogy egyvalakit hiányol a színpadról. „Mindig szeretek őszinte lenni, és ha most őszinte vagyok, ma este nagyon hiányolom közülünk Michaelt” – utalt Schumacherre, akivel 5 világbajnokságot nyert a Ferrari csapatfőnökeként.

Kijelentését tapsvihar követte.

„Ő az életem része, és örökké az is lesz. És annyi mindent építettünk fel együtt, mivel együtt szenvedtünk, és ez erősebbé tett minket.”

Hozzátette, az elmúlt 12 évben három biztos támasza volt. „Három személy volt velem. A feleségem, Michael és a fiam. És ezt soha nem felejtem el” – mondta végül elcsukló hangon.

A sportvezető egyike azon keveseknek, akik rendszeresen látogathatják a kómában fekvő legendát, és továbbra is bízik abban, hogy a hétszeres világbajnok állapota jobbra fordul. Legutóbb október 18-án látogatta meg Schumachert a Genfi-tó partján fekvő házában, ahol a legenda szűk családi körben harcol a felépülésért.

Michael Schumacher 2013. december 29-én szenvedett súlyos fejsérüléseket egy síbaleset során. A hétszeres Forma–1-es világbajnok koponyaalapi törést és súlyos agyi traumát szenvedett – annak ellenére, hogy bukósisak volt rajta.

A címlapfotón Jean Todt, a Ferrari akkori csapatfőnöke és Michael Schumacher, a Ferrari világbajnok német versenyzője a XVII. Magyar Nagydíjon a mogyoródi Hungaroringen 2002. augusztus 18-án (MTI Fotó: Földi Imre).

Ajánljuk még