logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Verstappen szmokingban – ahogy még nem látta az új F1-világbajnokot!

| Szerző: hirado.hu
Max Verstappen csütörtök este átvette a Forma–1-es trófeát a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) elnökétől, ezzel hivatalosan is a 2021. év világbajnokának tekinthető. A Red Bull 24 éves pilótáját meseszép brazil barátnője, Kelly Piquet is elkísérte a párizsi ünnepségre.
Max Verstappen (j), a Forma-1 új világbajnoka és barátnője, Kelly Piquet, a háromszoros F1-világbajnok Nelson Piquet lánya az FIA év végi díjátadó gáláján Párizsban, 2021. december 16-án (Fotó: FIA/Getty/Red Bull Content Pool)

Csütörtök este rendezték a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) szokásos év végi díjátadó gáláját Párizsban, a Carrousel du Louvre-ban. A ceremónián minden 2021-es bajnok, illetve bajnoki dobogós részt vett, a legfiatalabb gokartosoktól kezdve a rali világ- és Európa-bajnokság győztesen keresztül a Forma–1-ig.

A pályafutása első világbajnoki címét ünneplő holland versenyzőt barátnője, Kelly Piquet is elkísérte a párizsi gálára.

Kelly a háromszoros brazil F1-es világbajnok Nelson Piquet lánya, a Magyar Nagydíjat kétszer (1986, 1987) megnyerő bajnok hét gyermekének egyike, és 2020 nyara óta jár együtt Verstappennel.

Max Verstappen (balra), a Forma-1 új világbajnoka és barátnője Kelly Piquet, a háromszoros F1-világbajnok Nelson Piquet lánya az FIA év végi díjátadó gáláján Párizsban, 2021. december 16-án (Fotó: FIA/Getty/Red Bull Content Pool)

A csodagyereknek tartott holland egy rendkívül izgalmas, vitákkal és fellebbezésekkel tarkított szezon után hódította el a Forma–1-es világbajnoki címet, megelőzve a hétszeres bajnok Lewis Hamiltont.

„A világbajnoki címmel megvalósult az életem célja. Minden, ami ezután következik, csak ráadás. Természetesen tovább versenyzek, még jó néhány évig szeretnék az F1-ben maradni”

– mondta Verstappen, miután átvette az ezüstserleget Jean Todttól, az FIA leköszönő elnökétől.

Max Verstappen (b), a Red Bull holland versenyzője, a Forma–1 2021-es világbajnoka és Tom Kristensen, a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) versenyzői bizottságának elnöke az FIA díjátadó gáláján Párizsban, 2021. december 16-án (Fotó: FIA/Getty/Red Bull Content Pool)
Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője, a Forma–1-es világbajnokság 2021-es győztese a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) díjátadóján tartott sajtótájékoztatón Párizsban, 2021. december 16-án. (Fotó: MTI/AP/Thibault Camus)

„Bár jó érzés, hogy világbajnoknak mondhatom magam, én inkább az (idáig vezető) hosszú útra gondolok, arra a sok-sok órára, amit apámmal (az 1994 és 2003 között több mint száz nagydíjon részt vett Jos Verstappennel – a szerk.) töltöttem, hogy eljussak idáig. Hosszú és küzdelmes szezon volt, csodálatos érzés, hogy végre elértem a célomat. Remélem, hogy még sokszor visszatérhetek ide. Elképesztően nagyot csatáztunk Lewisszal (Hamilton), aki a Forma–1 egyik legnagyobb versenyzője. Igazán űztük, hajtottuk egymást, de fontos, hogy a szezon végén egymás szemébe tudtunk nézni és kölcsönösen tiszteljük egymást” – tette hozzá a holland pilóta.

Max Verstappen (jobbra), a Red Bull holland versenyzője, a Forma1 világbajnokság 2021-es győztese és Christan Horner, a Red Bull csapatfőnöke a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) díjátadóján tartott sajtótájékoztatón Párizsban, 2021. december 16-án. (Fotó: MTI/AP/Thibault Camus)

Az F1-es konstruktőrök világbajnoki címét a Mercedes-AMG F1 Team szerezte meg, 2014 óta immár nyolcadszor. A brit-német csapat nevében James Allison technikai igazgató vette át a díjat, miután Toto Wolff csapatfőnök és Hamilton távol maradt az eseménytől, tiltakozásul a szezonzáró Abu-dzabi Nagydíjon történtek miatt.

Címlapfotón: Max Verstappen, a Forma–1 világbajnoka és barátnője, Kelly Piquet az FIA év végi díjátadó gáláján Párizsban, 2021. december 16-án (Fotó: FIA/Getty/Red Bull Content Pool) 

Ajánljuk még