logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Megóvta a Mercedes az Abu-dzabi Nagydíj eredményét

| Szerző: hirado.hu
Két vitatható eset miatt is óvást nyújtott be a Mercedes a Forma–1-es szezonzáró Abu-dzabi Nagydíj hajrájában történtek miatt, melyet követően az istálló versenyzőjét, Lewis Hamiltont megelőzve Max Verstappen, a Red Bull holland pilótája nyerte meg a sorozatot.

A Mercedes egyrészt azt kifogásolja, hogy a világbajnoki címet eldöntő utolsó (58.) kör előtt, amikor a biztonsági autó vezette a mezőnyt a pályán, csak azoknak a lekörözött autóknak engedte a versenybíróság a visszaelőzést, akik az élen haladó Hamilton és a több hellyel mögötte lévő Verstappen közé „szorultak be”. Ezek a pilóták Lando Norris (McLaren), Fernando Alonso (Alpine), Esteban Ocon (Alpine), Charles Leclerc (Ferrari) és Sebastian Vettel (Aston Martin) voltak.

Ezen kívül azzal kapcsolatban is panaszt fogalmazott meg a német csapat, hogy Verstappen megelőzte Hamiltont az úgynevezett safety car-vonal előtt, még abban a szakaszban, amikor a biztonsági autó a pályán volt,

ez pedig tilos.

Az Abu-Dzabi Nagydíj utolsó körére engedte el a biztonsági autó a mezőnyt, ekkor pedig a friss gumikkal versenyző Verstappen megelőzte a vele azonos pontszámmal induló Hamiltont, és a sportág történetének első holland világbajnoka lett.

Ajánljuk még