logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

„Örülök, hogy vége lesz” – Kimi Räikkönen utolsó F1-es futamára készül

| Szerző: hirado.hu
„Alig várom, hogy befejezzem a szezont, és ne kelljen többé az időbeosztásom miatt aggódnom” – jelentette ki Kimi Räikkönen csütörtökön a Forma–1-es Abu-dzabi Nagydíj előzetes sajtótájékoztatóján. Hacsak nem végez dobogón a vasárnapi futamon, ez volt Kimi utolsó hivatalos F1-es sajtóeseménye, amelyről stílszerűen elkésett.
A pályafutása utolsó, 349. futamára készülő Kimi Räikkönen, az Alfa Romeo finn versenyzője a Forma–1 világbajnokság abu-dzabi futamának otthont adó YAS Marina versenypályán tartott sajtóértekezleten, 2021. december 9-én (Fotó: MTI/EPA/DPPI/pool/Antonin Vincent)

A Forma–1-ben eltöltött közel 20 év során Kimi Räikkönen hű maradt önmagához, és mindvégig megőrizte egyéni karakterét. Ezek után nem is meglepő, hogy a Jégember elkésett a csütörtöki, utolsó F1-es sajtótájékoztatójáról Abu-Dzabiban.

„Már alig várom, hogy befejezzem a szezont, és ne kelljen többé az időtervek miatt aggódnom” – válaszolta a 42 éves finn közönségkedvenc, aki vasárnap, pályafutása 349. Forma–1-es nagydíja után szögre akasztja a bukósisakot.

Az Alfa Romeo-istálló mindkét pilótájától búcsúzik a YAS Marina pályán. Amíg Antonio Giovinazzi kocsijának oldalára azt írták fel olaszul, hogy „Köszönünk mindent, Antonio!”, addig Räikkönentől egy szellemes, a finn karakterét is megidéző üzenettel intenek búcsút.

„Kedves Kimi! Most már békén hagyunk”

– ezt a mondatot matricázták fel a 7-es rajtszámú Alfa Romeo motorburkolatára.

„Kedves Kimi! Most már békén hagyunk” – üzente a 349. Forma–1-es futama, a hétvégi Abu-dzabi Nagydíj után visszavonuló Kimi Räikkönennek csapata, az Alfa Romeo Racing (Fotó: Stellantis/Alfa Romeo)

A csapat ezzel a Jégember azóta szállóigévé vált rádióüzenetére utalt, amelyet Räikkönen még 2012-ben mondott szintén Abu-Dzabiban, akkori csapata, a Lotus mérnökeinek: „Hagyjatok  békén, tudom, mit kell tennem!”

Räikkönen a csütörtöki sajtótájékoztatón azt is elmondta, hogy ő maga döntött a visszavonulás mellett, nem a családja nyomására hozta meg a döntést. De „ők is azt mondták, hogy ezt szeretnék, és mindannyian tudjuk, hogy előbb-utóbb mindennek vége lesz. Én sem leszek már fiatalabb” – jelentette ki a Jégember, aki októberben ünnepelte a 42. születésnapját.

Hozzátette, hogy legszívesebben az F1-ben kötött barátságokra fog visszaemlékezni a visszavonulása után. „Sok jó emberrel találkoztam, akikkel együtt dolgoztam, és néhányukkal barátságot kötöttünk. De az életben van egy csomó más dolog, ami sokkal érdekesebb ennél” – jelentette ki.

Ajánljuk még