logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Megszületett a NOB döntése az olimpia elhalasztásáról

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) kizárta annak lehetőségét, hogy a koronavírus-járvány miatt elhalasszák a pekingi téli olimpiát. Mindenre felkészültünk, a szervezőknek minden lehetséges szituációra van tervük – közölték. A február 4-én rajtoló téli olimpián csak kínai lakosok lehetnek a lelátókon.

A kérdés a vírus omikron variánsának megjelenése miatt merült fel, ám Juan Antonio Samaranch, a NOB pekingi olimpiai koordinációs bizottságának vezetője kedden határozottan kizárta ennek a lehetőségét. Kijelentette, hogy az eredeti, februári időpontban tartják meg a játékokat.

Az elmúlt két évben, ebben a covid-világban az élet minden területén megtanultuk, hogy rugalmasnak kell lennünk és gyorsan kell alkalmazkodnunk a változó körülményekhez. Pekingben ezt megtettük. Mindenre felkészültünk, a szervezőknek minden lehetséges szituációra van tervük” – mondta Samaranch.

A sportvezető biztos benne, hogy az olimpián résztvevők helyiektől történő elkülönítésével képesek lesznek megküzdeni a járvánnyal akkor is, ha rossz irányba változik a covid-helyzet.

„Így most boldogan jelentjük be, hogy a tervezett időben és formában ünnepelhetjük majd a játékokat” – jegyezte meg a spanyol bizottsági elnök.

Christophe Dubi, az olimpia ügyvezető igazgatója kedden arról beszélt, hogy egyelőre a szervezők a jegyeladással kapcsolatos terveiket még nem jelentették be, de megerősítette, hogy a helyiek úgy számolnak, lesznek majd nézők a versenyeken.

„Azt gondolom, hogy néhány héten belül megszületik a végleges döntés a nézőkről, mert később már fizikailag lehetetlen lenne lebonyolítani az értékesítést” – nyilatkozott Dubi.

Az már szeptemberben eldőlt, hogy a február 4-én rajtoló téli olimpián csak kínai lakosok lehetnek a lelátókon.

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még