logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Ön szerint ki nyeri a Forma–1-es világbajnoki címet a hétvégén?

| Szerző: hirado.hu
Fokozott izgalmak övezik a 2021-es Forma–1-es világbajnokság véghajráját. Harmincadik alkalommal dönt az utolsó futam a világbajnoki címről a Forma–1-ben, az viszont 1974 óta először fordul elő, hogy két pilóta – jelen esetben Max Verstappen és Lewis Hamilton – azonos pontszámmal, 369,5 egységgel érkezik a szezonzáróra. Ön szerint melyikük győz?

 


Ön mit szól hozzá? A hirado.hu és a Kossuth Rádió Jó napot, Magyarország! című műsorának napi, közös szavazásán ezúttal azt kérdezzük olvasóinktól, hogy szerintük ki nyeri a 2021-es Forma–1-es világbajnoki címet vasárnap Abu-dzabiban? A délután 16 óra 10 perckor kezdődő adásban telefonon oszthatják meg véleményüket – Telefonszám: 06 1 vagy 06/30/759-5200, sms: 06/30-90-00666 –, a hirado.hu oldalán szavazatot adhatnak le, a Kossuth, valamint a hirado.hu Facebook-oldalán pedig kommentben mondhatják el, hogy mit gondolnak napi témánkról.


A Mercedes világbajnoki címvédője, a hétszeres bajnok Lewis Hamilton óriási küzdelemben maga mögé tudta utasítani a Red Bull holland reménységét, Max Verstappent, a két vb-rivális végzett az első és a második helyen vasárnap, a Szaúd-arábiai Nagydíjon.

A brit és a holland versenyző így egyaránt 369,5 ponttal rendelkezik, így készülnek a hétvégi idényzáró, mindent eldöntő Abu-dzabi Nagydíjra.

A Forma–1 világbajnokságot felügyelő Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) szabályzata szerint pontegyenlőség esetén az lesz a világbajnok, aki a szezonban több futamot nyert – Verstappennek jelenleg kilenc, Hamiltonnak eggyel kevesebb trófeája van. Amennyiben a győzelmek száma megegyezik, úgy a legtöbb második helyet szerzőt koronázzák bajnokká és így tovább, egészen addig, amíg valamelyik félnek több magasabb helyezése van a másiknál.

Harmincadik alkalommal dönt az utolsó futam a világbajnoki címről a Forma–1-ben, az azonban 1974 óta először fordul elő, hogy két pilóta – jelen esetben Verstappen és Hamilton – azonos pontszámmal érkezik a szezonzáró verseny helyszínére.

Az Abu-dzabi Nagydíj pénteken két szabadedzéssel veszi kezdetét, majd szombat délután a kvalifikáció, vasárnap pedig az 55 körös verseny következik. Az M4 Sport valamennyi eseményt élőben közvetíti.

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még