×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

MÉG TÖBB HÍR

blogok
Élő Bolygó Blog
Hulladékvadászok - #25 Kék Bolygó - Áder János podcastja
Környezetről, vízről klímáról. Áder János és vendége beszélget a fenntartható fejlődés, klímaváltozás, vízválság aktuális kérdéseiről.
Architextúra - Szende András blogja
Megújuló népi emlékek
A műemlékek tulajdonosai gyakran panaszkodnak a felújítások magas költségeire, a munkák nehézségére és elhúzódására. Különösen igaz ez a népi építészeti emlékeknél, ahol egyre nehezebb hozzáértő mestert találni, a finanszírozást megoldani. A négy éve indult Népi Építészeti Program ezeket a felújításokat pénzügyileg és szakmailag is segíti. Már többszáz épület újult meg a program keretében.
Szende András
Huszárvágás - Máthé Áron blogja
Történelmi arcképcsarnok: Thim József
A Huszárvágás blogon feladatul tűztük ki, hogy a kommunizmus bulldózer-munkájával szemben a felszínre hozzunk egy-egy elfeledett életművet. Régi történetíróink, a magyar történelemtudomány nagyjai közül sokaknak a neve ma már szinte alig ismert: ezúttal Thim József életét idézzük fel.
Grób László
Mozgástér - Lánczi Tamás blogja
Megölni a zsarnokot
Közeledvén a sorsdöntő 2022-es választásokhoz, Ripp Zoltán politikatörténész és obsitos elemző „ A zsarnok halála” címmel irányregényt ad közre.
Galló Béla
Alaptörvény blog
Tizenöt évvel Őszöd után, a közelgő választások előtt – az emlékezés és az emlékeztetés felelőssége
Az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülése nyomán kialakult 2006-os politikai krízis mind a mai napig fontos erkölcsi meghatározója és elrettentő viszonyítási pontja a magyar politikának. Az elhíresült kormányfői szónoklat, amelyet Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök 2006. május végén, egy hónappal a baloldal választási győzelme után a szocialista párt balatonőszödi zárt frakcióülésén záróbeszédként elmondott, és amelyben párttársai előtt elismerte a korábbi évek kormányzati hazugságait, persze nem előzmények nélkül való volt.
Dr. Ifj. Lomnici Zoltán
Családban marad!
Rend a lelke mindennek! - az a fránya házimunka
Rend a lelke mindennek! - az a fránya házimunka
Király Nóra
Bende Balázs
Elfeledett Soros-terv
Elfeledett Soros-terv
blog
Atlasz - Fáy Gergely blogja
Magyarország a V4-ek következő soros elnöke: merre tovább Visegrád?
A mai napon Katowiczeben Orbán Viktor magyar miniszterelnök átvette Mateusz Morawiecki Lengyelország minisztertanácsának elnökétől a Visegrádi Együttműködés soros elnökségét. A magyar elnökség egy olyan időszakban veszi kezdetét amikor a koronavírus-járvány okozta gazdasági károk utáni helyreállítás talán legizgalmasabb időszaka következik, pont ezért a magyar miniszterelnök is ezt jelölte meg kiemelt célként: a visegrádi országok gazdaságának újraindítását. Habár a négy ország gazdasági mutatói így is jobbak az unió nyugati országainak számainál, mégis nem csak ez a kérdés, hanem számtalan más kihívás is jelen lesz a négyesfogat következő fél évének életében: a lengyel kormány jelenleg is rendkívül instabil helyzetben van parlamenti többségét tekintve, míg Magyarországon egy év sincs hátra a következő választásig.
Fáy Gergely