×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

MÉG TÖBB HÍR

blogok
Mozgástér - Lánczi Tamás blogja
Például a dánok
Dániában megvalósulni látszik, ami a hazai „szociáldemokratáknál” elképzelhetetlen.
Galló Béla
Architextúra - Szende András blogja
Kastély, templom, vár - az idei ICOMOS-díjas műemlékfelújítások
Az UNESCO műemléki szervezete, az ICOMOS magyar bizottsága minden évben kiosztja a legszínvonalasabb műemlék-felújításoknak járó díjat. A díjra bárki javaslatot tehet, amit a bíráló bizottság értékel, majd április 18-án, a műemléki világnapon közzétesz. A díjazottak minden évben például is szolgálhatnak, hogy érdemes magas színvonalon, odafigyeléssel felújítani akár egy értékes parasztházat is, hiszen minden műemlékben- a felújítás nehézségei és költségei mellett - óriási potenciál rejlik. A díjak mellett citromdíjat is osztanak a legszakszerűtlenebb, legkártékonyabb felújításokért, ez idén elmaradt, bár a szervezet szerint lett volna rá érdemes jelölt... mindenesetre, most tekintsük át a díjazott munkákat, illetve azok tervezőit, megrendelőit!
blog
BlogGÓL - Székely Dávid blogja
Amikor túl magasra teszed a lécet
Mi a közös az MTK-ban, a Ferencvárosban és miért lesz nagyon nehéz dolga Marco Rossinak?
Székely Dávid
Családban marad!
Az egyén csak másokkal való kapcsolódásában tud fejlődni, ennek legfőbb helyszíne pedig a család
Az egyén csak másokkal való kapcsolódásában tud fejlődni, ennek legfőbb helyszíne pedig a család
Kassai Etelka
Huszárvágás - Máthé Áron blogja
A beteljesült prófécia
Szolzsenyicin a mai napig rejtély és rejtvény. Talán azért, mert az Igazságot kereste és az Igazságból megismert részt ki is mondta. Blogunk szerzője minden különösebb apropó, évforduló nélkül idézi fel az orosz író életművét és alakját. Nu kak gyela, Alekszandr Iszajevics?
Grób László
Bende Balázs
Petry-csésze
Az embert megfélemlítik, megélhetése és puszta léte kerül veszélybe, ha nyíltan ki meri mondani, amit gondol. Bár nagyon hasonlít rá, nem a LIBE bizottság valamelyik hazánkat minden alap nélkül elmarasztaló jelentéséből idéztem. Ez ugyanis – a LIBE koholmányokkal ellentétben- a valóság. Petry Zsoltot, a német Hertha fociklub magyar kapusedzőjét azért rúgták ki, mert azt merte mondani, hogy nem ért egyet az esztelen bevándorlással. De kifejtette egyet nem értését az egyneműek házasságáról is. Ez, vagyis a véleményszabadság, az európai demokrácia fellegvárában, Németországban azonban tilos, már ha az ellenkezik a fősodratú liberális nézetekkel. Brüsszel, a Soros-birodalom, Vera Jourova mélyen hallgat. Mert a jogállamisággal csak nálunk lehet gond.
blog
Alaptörvény blog
„Fehér (kosz)folt” címmel írt könyvet egy marokkói bevándorló a többségi német társadalomról
A szélsőbaloldali Heinrich Böll Alapítvány ösztöndíjasa Mohamed Amjahid rendszerszíntű rasszizmusról ír Németországban.
Dr. Ifj. Lomnici Zoltán
Élő Bolygó Blog
Kék Bolygó - Áder János podcastja
Környezetről, vízről klímáról. Áder János és vendége beszélget a fenntartható fejlődés, klímaváltozás, vízválság aktuális kérdéseiről.

TUDOMÁNY+HIGH-TECH