logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A Dal 2022: Tovább bővülhet az Év dala címre pályázók köre

| Szerző: hirado.hu
Tovább bővülhet az Év dala címre pályázók köre. Meghosszabbított határidővel, november 22-ig lehet jelentkezni hazánk egyetlen dalversenyére. A Duna Televízió egyedülálló élő show-jában 40 dal mutatkozik be. A döntőben a produkciók már szimfonikus zenekar kíséretében hangoznak el.

Újabb lehetőséget kapnak azok, akik jövőre szeretnének versenybe szállni az Év dala elismerésért. Még egy hétig, november 22-ig lehet jelentkezni az ország egyetlen dalválasztó műsorába, amelyben a magyar zenéké a főszerep.

A Dal 2022 négy válogatójában már 40 produkció mutatkozhat be, és rengeteg újdonság várja a zenészeket, illetve a Duna Televízió nézőit: a dalok minden adásban élőben hangoznak el, az akusztikus feldolgozások mellett szimfonikus változatban lesznek hallhatók a döntőben a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának kíséretében.

A győztes dal előadója az Év dala 2022, egyben a Petőfi Zenei Díj Év dala 2022 elismerésben részesül, emellett tízmillió forintot kap produkciója fejlesztésére, és egy tízdalos nagylemezt is készíthet. A döntőbe jutott nyolc dal minden előadója részesül zenei pályájára fordítható nyereményben. Idén is odaítélik a legjobb dalszövegért járó elismerést, valamint az Akusztik Dalverseny fődíját.

A műfaji sokszínűségéről is híres show-műsorra egy legfeljebb háromperces magyar nyelvű dallal lehet jelentkezni, amely még nem, vagy legkorábban 2021. március 31-én került kereskedelmi forgalomba, médiafelületre (televízió, rádió, internet), illetve nem hangzott el nyilvános előadás keretében.

A jelentkezési és a pályázati feltételek megtalálhatók az Adal.hu oldalon, amelyen keresztül november 22. (hétfő) éjfélig lehet jelentkezni az online jelentkezési lap kitöltésével és a szükséges mellékletek feltöltésével.

A Dal 2022 – januártól a Dunán – jelentkezési határidő: 2021. november 22. (hétfő) éjfél az Adal.hu-n.

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még