×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Meghatóan emlékezett elhunyt dobosára, de folytatja a turnét a Rolling Stones

 

A koronavírus okozta, több mint egyéves kényszerleállás után szeptember vége óta ismét turnézik a Rolling Stones. Mick Jagger és társai a No Filter elnevezésű turné St. Louis-i állomásán meghatóan emlékeztek meg nemrégiben elhunyt dobosukról, Charlie Wattsról. A legendás brit rockzenekar Nashville-ben, Los Angelesben, Minneapolisban és Tampában folytatja a koncertezést októberben.

Újra kezdte szeptemberben a turnézást az amerikai kontinensen a pandémia után a méltán híres brit Rolling Stones, mely a világ legrégebben működő, koncertező és felvételeket készítő együttese. Koncertjei ma is telt házasak, turnéjuk manapság is gyakran az adott év anyagilag legsikeresebb produkciója.

Charlie Watts idén augusztusban, 80 éves korában hunyt el. Az együttest megviselte egyik alapító tagjuk halála, ugyanis átmeneti kiválását követően a visszatérésére készült. A turné szeptember 26-án indult, St. Louis-i koncertjükön a legendás dobosukról méltó módon megemlékeztek egy videómontázsban, mely alatt Watts dobszólója hallható.

Charles Robert „Charlie” Watts 1941. június 2-án született Londonban, a Rolling Stonesszal lett világszerte híres dobos. Művészeti iskolát végzett, majd egy reklámügynökségnél helyezkedett el, esténként pedig zenélgetett. Dzsesszkombókban kezdte (a műfaj szeretete később sem veszett ki belőle), majd Alexis Korner bluesbandája következett. Itt ismerte meg Brian Jonest, aki bemutatta néhány zenekaralapításon fáradozó barátjának. Wattsot is felkérték dobosnak, de akkor még nemet mondott, csak alkalmi fellépéseket vállalt, még a munkahelyéről sem lépett ki. Erre csak akkor szánta rá magát, amikor a Rolling Stones hosszú távú szerződést kapott egy londoni klubban. Először 1963. január 12-én, az Ealing Blues Clubban játszott velük.

„Nekem ez is csak egy állásajánlat volt” – mondta később Watts. Hozzátette: sohasem gondolta volna, hogy valaha tagjává válik a rockzene történetének egyik meghatározó bandájának.

2004 júniusában torokrákot diagnosztizáltak nála, de a kezelések hatására felgyógyult a daganatos betegségből.

A Rolling Stones augusztus elején jelentette be, hogy Charlie Watts nélkül kezdi meg őszi turnéját az Egyesült Államokban, a dobos orvosi kezelése miatt. Watts szóvivője akkor azt mondta, hogy a zenész eredményes kezelésen esett át, de pihenésre van szüksége a felépüléshez. A karizmatikus zenész 2021. augusztus 24-én hunyt el Londonban.

A zenekar nem sokkal ezután bejelentette, hogy alapító tagját Steve Jordan helyettesíti, nagy valószínűséggel az egész turné alatt.

Dobszólóval emlékeztek Charlie Wattsra a Rolling Stones No Filter elnevezésű turnéjának első állomásán, St. Louisban.

Az együttest kísérő stáb gőzerővel építi a színpadot az október 9-én Nashville-ben, a Nissan Stadionban megrendezendő koncert előtt.

A No Filter turné további állomásai:

  • október 14. és 17., Los Angeles
  • október 24., Minneapolis
  • október 29., Tampa
  • november 2., Dallas
  • november 6., Las Vegas
  • november 11., Atlanta
  • november 15., Detroit
  • november 20., Austin