×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Elhunyt a legendás brit rockzenész

 

72 éves korában távozott a világhírű Status Quo együttes alapítója és basszusgitárosa, Alan Lancaster – adta hírül a BBC. Az együttes számos dala lett világhírű a hetvenes és nyolcvanas években, köztük a Whatever You Want, a Rockin' All Over The World és az In The Army Now feldolgozott verziója.

 

A zenész vasárnapi halálának hírét Simon Porter, a zenekar menedzsere erősítette meg: „Alan szerves része volt a Status Quo hangzásának és hatalmas sikerének a hatvanas, hetvenes években” – írta közleményében Francis Rossi, a banda énekese.

Rossi és Lancaster sokféle néven játszottak együtt a hatvanas években, míg meg nem állapodtak a Status Quóban. A hivatalos slágerlista szerint négy albumuk lett listavezető az Egyesült Királyságban.

Noha közismert, hogy az utóbbi években eltávolodtunk egymástól, mindig őrizni fogom az együtt töltött régi idők kedves emlékét” – állt Rossi közleményében.

Lancaster utoljára 2014-ben turnézott a zenekarral, a menedzser szerint már akkor sem volt jó az egészsége. A zenekar egyik legismertebb dala, az 1986-ban megjelent „In The Army Now” máig gyakran felcsendül a rádióban:

A címlapfotón Alan Lancaster, a Status Quo zenekar alapítója és basszusgitárosa (Forrás: Twitter)