×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

A Virtuózok felfedezettje Csehországot is meghódította

 

A Bartók Rádió nevezettje, a Duna Televízión futó Virtuózok V4+ klasszikus zenei tehetségkutató műsor egyik győztese, Rozsonits Ildikó zongorista a harmadik helyezést érte el Csehország nagy múltú komolyzenei versenyének szombat esti döntőjében.

 

A Cseh Rádió 55. alkalommal megszervezett zenei versenyében 14 ország 58 versenyzőjének felvételét hallgatta meg két fordulóban a nemzetközi zsűri. A döntőbe került négy tehetség szombaton a Rudolfinum Dvořák termében varázsolta el a hallgatóságot; az eseményt a Bartók Rádió élőben közvetítette.

A Concertino Prága szóló kategóriájának döntőjét a Szlovákiából érkező Ryan Martin Bradshaw zongorista nyerte meg, a második helyezett a cseh Jan Schulmeister lett, aki Rozsonits Ildikóhoz hasonlóan szintén zongorajátékával kápráztatta el a közönséget. A német hegedűművész, Mark Lewin a negyedik lett a rangos versenyen.

Rozsonits Ildikó már több nemzetközi versenyen indult és sikert sikerre halmozva nyeri a díjakat. Jelenleg a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen a különleges tehetségek osztályába jár.

A mindössze 14 éves fiatal zenészt a Duna Televízión futó Virtuózok V4+ klasszikus zenei tehetségkutató műsor egyik győzteseként ismerhette meg a közönség.

A címlapfotón Rozsonits Ildikó (Forrás: Facebook).