Sláger lett a komolyzene

 

Húszezer látogató volt a Filozófusok kertjében rendezett Szent István-napi programon – közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vasárnap az MTI-vel.

Közleményükben azt írták: a Panorama Classical lélegzetelállító környezetében, a város felett a komolyzene kiszabadult a hangversenytermekből, és Budapest egyik legszebb pontjára érkezve egy könnyed piknik keretében találkozhatott régi és új rajongóival.


Felhívták a figyelmet, hogy akik csatlakoznának a táborhoz, pazar elegancia és finom falatok mellett ezt az egész hosszú hétvégén megtehetik: vasárnap estig lehet élvezni többek között a Danubia és a Modern Art Orchestra zenészeinek koncertjét, előadást tart továbbá a Szent István Király Szakgimnázium Fúvószenekara is.

Mintegy 20 ezer ember ünnepelte a magyar operettet a Vigadó téren

Csaknem 20 ezer ember ünnepelte a magyar operettet a Vigadó téren augusztus 20-án.

Mint írták: az Operett Korzón egészen vasárnap estig pezsdítő italkülönlegességeket kortyolva lehet hallgatni világhírű operettslágereket, musicalkoncerteket, sőt, kivetítőn a Budapesti Operettszínház előadásainak részleteit is meg lehet nézni.

A háromnapos programsorozatot vasárnap nagyszabású gálakoncert zárja, Mindörökké Operett címmel: Fischl Mónika, Kiss Diána, Szendy Szilvi, Lukács Anita, Széles Flóra, Laki Péter és Vadász Zsolt hozza el a legismertebb és legkedveltebb operettslágereket – emelték ki.

További információk találhatók a szentistvannap2021.hu oldalán – írta az MTÜ.

A címlapfotó illusztráció.