Már hat országban sikeresek a Kerekes Band kisfilmjei

 

Az ethno funk hazai képviselői a négy elem, a föld, a víz, a levegő és a tűz szimbolikája mentén alkotott videóklipeket, amelyeket a hazai mellett a külföldi közönség is nagy érdeklődéssel fogadott. Az idén 25. jubileumát ünneplő Fonogram-díjas formáció alapítótagjai, a Fehér-testvérek az M5 csatorna Librettó című műsorában meséltek a zenekar missziójáról és az évfordulós terveikről.

A Kerekes Band már negyed évszázada szórakoztatja az ethno funk kedvelőit határon innen és túl. Fennállásuk óta összesen 26 különböző országban mutatták be kilenc megjelent albumuk anyagát. A zenekar összetéveszthetetlen hangzásvilága világszerte kiemelkedő, és véleményük szerint annak az élő műhelymunkának köszönhető, amely évtizedeken át formálta a stílusukat a táncházakban.

A moldvai, gyimesi népzene és a rockzene elemeinek ötvözése hiánypótló formációt teremtett a hazai zenei palettán, amely bebizonyította, hogy Jimi Hendrix pszichedelikus riffjei és a pásztorfurulya szikár muzsikája kiválóan megfér egymással. Bár a koronavírus-helyzet miatt nem tudott fellépni a zenekar, aktívan dolgoztak az elmúlt időszakban is.

Új, négy részből álló videósorozatot készítettek, amelyet a föld elmei inspiráltak – erről meséltek az M5 csatorna Librettó című műsorában.

Azt hiszem, hogy egy zenekarnak akkor kell feloszlania, ha már nem tud újat mutatni. A Kerekes Band folyamatosan kísérletezik. A mostani videósorozat egy nagyon kreatív munka eredménye, amelyet több helyszínen rögzítünk. Az egri törökfürdőben, Hollókőn és a Hortobágyon is forgattunk. A saját dalaink új köntöst kaptak ezeken a különleges színtereken. A sikerüket jól mutatja, hogy már hat országban bemutatták az eddig elkészült két videót” – fogalmazott Fehér Zsombor, a zenekar vezetője és furulyása.

A megújulás iránti vágy folyamatosan bennünk van. Izgalmas látni, hogyan hat a zenekar zeneiségére ötünk különböző stílusa. Nincs közös halmaz, mindenkinek más a látásmódja és pont ez eredményezi azt a zenei sokszínűséget, amit a Kerekes Band jelent

– tette hozzá Fehér Viktor dobos.

A Fehér testvérek a folytatásban elárulták, hogy a közeljövőben milyen videókkal és újdonságokkal készülnek a közönségnek. A Librettó idézett adása IDE kattintva visszanézhető.

Librettó – minden hétköznap 19 órától az M5 műsorán!

A Librettó korábbi adásai 60 napig korlátlanul visszanézhetők a Médiaklikk.hu weboldalon.

A címlapfotó illusztráció.