A Milli Vanilli énekesét is elvitte a vírus

 

Koronavírus-fertőzésben elhunyt John Davis, aki az 1990-ben Grammy-díjat kapott Milli Vanilli duó valódi énekhangja volt – jelentette kedden a német Bild online kiadása.

Davis lánya, Jasmin hétfőn tette közzé apja halálhírét a közösségi oldalán.

„Sajnos apám ma este belehalt a koronavírusba. Sok embert tett boldoggá a mosolyával és a nevetésével, a személyiségével, a szeretetével és mindenekelőtt a zenéjével. Apám sokat adott a világnak, kérek neki egy utolsó tapsot!”


írta a Facebookon.

A koronavírus idején John Davis bajorországi idősotthonok lakóinak énekelt, ezzel igyekezett bátorítani őket, de 66 évesen maga is elkapta a Covid–19 vírust.

A Milli Vanillit a világszerte ismert német popmenedzser, Frank Farian alapította 1988-ban Münchenben. Tagjai, Fabrice Fab” Morvan és Robert „Rob” Pilatus jellegzetes szűk biciklis nadrágban és zakóban álltak a színpadra, így adták elő első világslágerüket, a Gilr You Know It’s True című slágert is.

Első, csak Európában forgalmazott albumuk Németországban és Svájcban aranylemez, Ausztriában platinalemez, Nagy-Britanniában ezüstlemez lett.

Miután az album második kiadása az Egyesült Államokban hatszoros platina-, Kanadában pedig gyémántlemez lett, 1990 januárjában a Milli Vanilli megkapta a Grammy-díjat, mint a legjobb új előadó.

Világszerte 14 millió albumot és 30 millió kislemezt adtak el.

Ezután hamar leáldozott a fiúbanda csillaga, amikor kiderült, hogy Rob és Fab valamennyi fellépésén magnóról ment a zene (playback), az énekhangot valójában John Davis és egy másik színes bőrű német énekes szolgáltatta.