×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Összeomlott a Glastonbury Fesztivál élő közvetítése, áll a bál Angliában

 

Kellemetlen helyzetbe kerültek a Glastonbury Fesztivál szervezői, akik az élő fesztivált korábban törölték, de élő online streamen ingyenesen láthatóvá tették a koncerteket több ezer jegyvásárlójuk számára. A stream összeomlott, a szervezők most kártérítési igények garmadájától tartanak.

Technikai problémák adódtak egy online stream közvetítésen, amikor azok az emberek, akik 20 fontot (körülbelül 8 ezer forintot) fizettek azért, hogy lássák a virtuális koncertet a streamre csatlakozáskor hibaüzenetet kaptak, ami miatt nem tudtak csatlakozni a közvetítéshez – számolt be a BBC World hírportálja.

A technikai probléma két órán keresztül fennállt, majd a szervezők ingyenes közvetítést indítottak, vagyis bárki csatlakozhatott a streamhez, függetlenül attól, hogy volt-e fesztiváljegye vagy sem.

Nagyon sajnálom, hogy problémák adódtak” – mondta Emily Eavis, a fesztivál főszervezője.

Ám a bárki számára elérhetővé tett közvetítést csak egy órányival lehetett visszatekerni, ezért a koncertsorozat elejét továbbra sem lehetett megnézni.

Ennek ellensúlyozására Eavis azt mondta: „Mindent megteszünk azért, hogy holnaptól újra megmutathassuk a koncert teljes felvételét”.

Azoknak a jegyvásárlóknak, akik nem tudtak csatlakozni az élő online közvetítéshez és igénylik, a szervezők visszatérítik a jegyek árát.

A program szombat este hét órakor kezdődött a Coldplay, George Ezra, Haim, Jorja Smith, Kano és Wolf Alice fellépéseivel, de a problémák már a közvetítés elején jelentkeztek.

Amint a nézők elárasztották panaszokkal a közvetítés technikai parnerének, a Driift Live-nak a közösségi oldalait, a vállalat azt üzente a rajongóknak, hogy „kérjük próbálkozzanak tovább, és hamarosan csatlakozhatnak” a streamhez.

A szervezők több ezer visszatérítési igényre számítanak a következő napokban.

Az egyik Twitter-felhasználó azt posztolta az eseményekről: „Mindenki az otthonában várja, hogy elkezdődjön a Glastonbury (Fesztivál)”.

A címlapfotó illusztráció.