Újra elérhető a magyar–lengyel zenei pályázat

 

Ismét meghirdeti nyílt pályázatát a Waclaw Felczak Alapítvány, amely magyar-lengyel tematikájú vagy magyar és lengyel alkotói együttműködésben megvalósuló zenei albumok kiadását segíti elő.

A pályázaton magyarországi székhelyű lemezkiadók, zenei szervezetek, intézmények vehetnek részt, jelentkezni március 31-ig lehet, az eredményhirdetés április 26-án lesz.

A pályázati keretösszeg mintegy 14 millió forint; a program minden évben maximum négy, komoly szakmai eredményekkel rendelkező művész magyar-lengyel tematikájú lemezének kiadását, valamint maximum három ígéretes tehetség magyar-lengyel tematikájú lemezének felvételét támogatja.


A pályázat részletei az alapítvány honlapján olvashatók.

A szakmai zsűri tagja Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész, a Cziffra Fesztivál művészeti vezetője, Harcsa Veronika Fonogram-díjas dzsesszénekes, Rosonczy-Kovács Mihály Junior Príma-díjas népzenész, a Waclaw Felczak Alapítvány kuratóriumának tagja és Tóth Tibor könnyűzenei menedzser, fesztiválszervező.

A Felczak-lemezek sorozata lengyel-magyar együttműködésben született albumokat ad ki hat műfajban, úgy mint komolyzene, népzene, dzsessz, kortárs zene, világzene és könnyűzene.

A sorozatot Rosonczy-Kovács Mihály kezdeményezésére és szakmai gondozásával a Fonó Records indította útjára 2018-ban, az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával. Missziójuk, hogy a Waclaw Felczak Alapítvány a magyar-lengyel barátság és együttműködés további elmélyítését segítse elő, mindezt kulturális eszközökkel egyaránt támogatva.

A lemezek a legegyetemesebb nyelven, a zenében mutatják meg, hogy a két nép barátsága nemcsak a történelmi múltból ered, hanem közös érzelmek, értékrend, közös gondolkodásmód táplálja máig.

A címlapfotó illusztráció.