Ekkorra halasztották a Grammy díjkiosztó gáláját

 

Márciusra halasztotta a pandémia miatt a januárra tervezett Grammy díjkiosztó gáláját az Amerikai Lemezakadémia.

A szervezők és a gálát közvetítő CBS televízió kedden jelentette be közös közleményben, hogy az egészségügyi szakértőkkel és a zenészekkel folytatott konzultáció után úgy döntöttek, inkább egy későbbi időpontban rendezik meg a 63. Grammy-gálát. Az esemény új időpontja március 14.

A döntést a Los Angeles-i járványhelyzet romlásával indokolták, mint írták, a kórházak túlterheltek, a sürgősségi ellátás elérte kapacitása határát, és az állam, valamint a helyi önkormányzatok irányelvei is arra ösztönözték őket, hogy a helyes döntés a halasztás.

Los Angelesben jelentősen megnőt a Covid-19 miatti halálozások száma és nagyon sok beteget ápolnak a kórházakban. Az edzőtermeket, fodrászatokat és éttermeket bezárták, a városban élőket pedig arra kérték, hogy maradjanak otthon, ha tehetik.

A Grammy-jelöléseket Beyonce vezeti: az énekesnő kilenc kategóriában kaphatja meg a lemezakadémia díját. A díjra jelöltek között szerepel még Taylor Swift, Dua Lipa, Roddy Ricch, Jhene Aiko, Post Malone, Renee Zellweger, Billie Eilish és társproducer fivére, Finneas is. Az először jelöltek között van a The Strokes, Megan Thee Stallion és Harry Styles is.

A jelöléseket novemberben hozták nyilvánosságra. A bejelentést beárnyékolta a meglepetésre jelölés nélkül maradt kanadai zenész, The Weeknd akkori közleménye, amelyben korrupcióval vádolta meg a lemezakadémiát.

A lemezakadémia még nem közölte, hogy kik lépnek majd fel a hagyományok szerint mintegy háromórás, élő előadásokkal, a legnagyobb sztárok részvételével megrendezett gálán.

Az idei díjszezonban két további díjkiosztót is elhalasztottak már a pandémia miatt: az Oscar-díjak átadását az eredeti februári dátum helyett áprilisra tolták, a Golden Globe-gálát pedig január helyett február 28-ra hirdették meg. Az Emmy-díjátadót és a Music Television videós zenei díjainak átadását tavaly ősszel tartották meg részben élő, részben előre felvett műsorral, közönség nélkül.

A Grammy-gála új dátuma ütközik a hollywoodi színészcéh (SAG) szintén Los Angelesbe meghirdetett díjátadó gálájának időpontjával.

A címlapfotó illusztráció.