×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

#kösziadalt – Hatvannyolcan versenyeznek a dalszerzők napján

 

68 szerző – 68 kisfilm – 207 percnyi videó – 500 000 forintos jutalom – így néz ki számokban az Artisjus Egyesület által szervezett 2020-as dalszerzők napja videópályázata.

Október 16-án pénteken lesz a dalszerzők napja. Az alkalomból az Artisjus Egyesület figyelemfelhívó kezdeményezésbe kezdett, melynek célja hogy nagyobb figyelem jusson a mintegy tizennégyezer magyar zeneszerzőre, dalszerzőre és szövegíróra.

A #kösziadalt videópályázatra összesen 68 dalszerző készített kisfilmet: mindenki megtalálhatja a kedvencét, támogathatja szavazatával, és megismerheti a „távalkotás” vagy épp a „gamerhimnusz” fogalmát.

Szerzők nélkül dalok sem lennének

Csataordítások, kórus, effektek – így készül egy gamerhimnusz

Mit jelent, hogy „tedd a napfényt be a számba”?

Elgondolkodott valaha azon, hogy milyenek lennének a filmek zenék nélkül? Alpár Balázs filmzeneszerző akár útközben is képes különböző hangokat felvenni, mondván „jó lesz az még”

Zeneszerzés home office-ban – így működik a „távalkotás”

Cini, a „hisztis, kiabálós csaj”, aki első csalódásáról is mesél

A dalok mindenhol velünk vannak. Velük ünnepeljük az élet nagy pillanatait, a hétköznapokban pedig új lendületet adnak vagy ellazítanak. A zene olyan érték, ami a dalszerzők és zeneszerzők nélkül nem lehetne az életünk része. Erről szól a dalszerzők napja és a #kösziadalt – áll a #kösziadalt oldalán, melyen a 68 szerző által készített kisfilmek közül kiválaszthatjuk kedvencünket.

Magyarországon a zeneszerzők, dalszerzők és szövegírók munkájának köszönhetően évente tizenhétezer új dal születik, az Artisjus adatbázisában jelenleg 354 ezer magyar mű szerepel.