×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Most már egy kézzel is gitározhatunk egy új fejlesztésnek köszönhetően

 

Az eddigiektől radikálisan eltérő elektromos gitárt fejlesztettek az Egyesült Királyságban. Az újítás lényege, hogy egy forgólemez beiktatása kiváltja a pengetést, így felszabadul az egyik kéz.

A Circle Guitar elnevezésű elektromos gitár belsejében található forgókerék percenként 250 fordulatra képes, ezáltal a zenész mágneses pengetőkkel különböző ritmikai mintákat vihet át a lemezbe.

A londoni The Church stúdióban tartott bemutatón Ed O’Brien, a világhírű Radiohead ritmusgitárosa elmondta: az új hangszer olyan, amilyenre mindig is vágyott.

Mintha egy új nyelvet tanulnánk. Szeretnék sok időt tölteni ezzel a hangszerrel, hiszen rendkívüli ”– fogalmazott.

Az önpengető Circle Guitart Anthony Dickens dizájner készítette el, a munkát új hangzások keresése inspirálta. A hangszer számítógéppel, dobgéppel vagy digitális felületekkel egyaránt szinkronizálható. Dickens azt mondta, ha a gitár finom, organikus hangzását a lehető legpontosabbá tesszük, az eddigiektől eltérő érzésünk lesz a zenéről.

A tervek szerint a Circle Guitarnak két változatát készítik el: az egy kimenettel rendelkezőket a klasszikus rockgitárosoknak, a másikat pedig, amelyen minden húr külön kimenet, elsősorban lemezproducerek számára.

A Circle Guitar olyan fejlesztés, amely igazi kihívást jelent arra, hogyan is játsszunk egy hangszeren” – vélekedett az Oscar- és Grammy-díjas producer, Paul Epworth.

Dickens reményei szerint a Circle Guitar kereskedelmi gyártása jövőre indulhat meg.

A címlapfotó illusztráció.