×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Kazetta–Pengető – Szakmai napot tartanak a keresztény könnyűzenéről

 

Kazetta–Pengető címmel a keresztény könnyűzenéről tartanak szakmai napot szombaton a budapesti Szent II. János Pál Iskolaközpontban.

A kormány mindent megtesz azért, hogy a magyar keresztény könnyűzenei kultúra tovább fejlődjön. A könnyűzene nyelve fontos közvetítő nyelv a fiatalok számára, hogy közelebb kerüljenek a transzcendenshez” – fogalmazott az Emberi Erőforrások Minisztériumának stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkára az eseményen tartott köszöntőjében.

Sölch Gellért kiemelte: tavaly indult 905 millió forintból az a támogató program, amely pályázatokkal, támogatásokkal segíti a keresztény könnyűzenét. Kifejtette, hogy a kezdeményezésnek több eleme van: a 25 év alattiakat célzó Hangszert a kezdőknek program, a zenekarok működését segítő Hangszert a profiknak program, a határon túli magyar fiatalok zenélését és képzését támogató program, de szerveznek tehetségkutatókat és van forrás a hangszerek felújítására is.

A keresztény könnyűzene közösségépítő és -szolgáló tevékenység, amelyben a fiataloknak kiemelt szerepe van” – hangsúlyozta a helyettes államtitkár.

A szakmai nap a Vasárnap.hu hírportál minikonferencia-sorozatának második állomása, amely a Kazetta – Katolikus Zenei Tábor és a Pengető keresztény könnyűzenei rovat szervezésében valósult meg. Az egész napos elméleti és gyakorlati program során a templomi gitáros zenét művelők vehetnek részt workshopokon.

Az előadások, beszélgetések szereplője Mező Misi, a Magna Cum Laude frontembere, Gyárfás István gitáros, Fodor Tamás, a Só keresztény együttes énekese, Gável András és Gellért az Eucharist zenekarból, Balogh Bori énekesnő, valamint Marczell Márton, a Boanergész zongoristája.

A címlapfotó illusztráció.