×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Az operett két nagy komponistájára emlékeznek

 

Huszka Jenő és Lehár Ferenc előtt tisztelegnek a szombat esti Budavári Palotakoncerten, a magyar operett ünnepét a fővárosi Oroszlános udvarban szervezik. A Találkozások című gálaműsorban többek között a Budapesti Operettszínház művészei lépnek fel.

A magyar operett hagyományainak méltó megőrzésére nyolc éve született a nyár esti koncert ötlete, amely szombaton, eső esetén vasárnap lesz. Idén technikai változás történik, megfordítják a színpadot, így a háttérben látható lesz a Budavári Palota kupolája, még impozánsabbá téve a látványt – közölte Nacsa Olivér, a koncertsorozat ötletgazdája.

A Találkozások című gálaműsorban a Budapesti Operettszínház művészei lépnek fel, mások mellett Fischl Mónika, Oszvald Marika, Dolhai Attila, Homonnay Zsolt, Vadász Zsolt és Laki Péter, valamint két kolozsvári vendégművész, Hary Judit és Fülöp Márton.

Szendy Szilvia színész, szubrett az M1 Ma reggel című műsorában emlékeztetett arra, hogy a koncerten kiemelt helyet kap Huszka Jenő népszerű operettje, a Lili bárónő. Az előadáson a művésznő többek között Laki Péterrel énekel közösen egy számot, valamint Dénes Viktorral is ad egy duettet. A fináléban a szubrett táncba hívja a közönséget.

Az operettszínház nyolcvantagú zenekarát a dalszínház zenei vezetője, Pfeiffer Gyula vezeti, rendezője pedig Bori Tamás lesz. Fellép a színház énekkara és tizenhat fős balettkara.

Lehár Ferenc 150 éve született Komáromban, Huszka Jenő 60 éve hunyt el Budapesten, a zenei programban ezért elsősorban az ő műveik csendülnek fel, valamint bemutatkozik a Budavári Palotakoncert közönsége előtt a virtuozitásával külhonban már nagy sikereket elkönyvelő Jávorkai Brothers is.

A palotakoncertet idén is augusztus 19-én és 20-án, az államalapítás ünnepének záró programjaként tűzi műsorára a Duna Televízió.

A címlapfotó illusztráció.