×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Bartók Béla művészetéhez kapcsolódva zeneszerzőversenyt hirdetnek

 

Idén Bartók Béla művészetéhez kapcsolódva hirdeti meg az Új Magyar Zenei Fórum zeneszerzőversenyt a Budapest Music Center és a Müpa, a pályaműveket augusztus 15-ig várják.

A verseny célja, hogy új magyar zenedarabok megalkotását ösztönözze és támogassa. A pályázatra két kategóriában, nagyzenekari és kamaraegyüttesre írt művekkel lehet nevezni – közölte a Budapest Music Center kedden az MTI-vel.

A nagyzenekari kategóriában – Bartók Béla halálának 75. évfordulója előtt tisztelegve – a zsűri olyan pályamunkákat vár, amelyekben szerepel Bartók Zene húros hangszerekre, ütőkre és cselesztára I. tételének fúgatémája, vagy amelyeket ez a fúgatéma ihletett.

A pályázaton minden 50. életévét még be nem töltött magyar zeneszerző indulhat, a jelentkezési határidő augusztus 15. éjfél.

A műveket Tihanyi László és Vajda Gergely karmester-zeneszerzők, valamint a világhírű magyar komponista, Eötvös Péter bírálja el.

A döntőbe jutott kamaradarabokat október 10-én a Budapest Music Center koncerttermében mutatják be Tihanyi László vezényletével és Pálfalvi Tamás trombitaművész közreműködésével. A díjazott nagyzenekari művek október 11-én a Müpa Fesztivál Színházában csendülnek fel, ahol az MR Szimfonikusokat Vajda Gergely vezényli.

A címlapfotó illusztráció.