×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Különleges zenekar érkezik hétfőn az Akusztik színpadára - VIDEÓ

 

A Romano Drom dalai ezer közül is felismerhetőek egyedi hangzásuknak köszönhetően. A zenekar egyedülálló fúziós zenéje – melynek szerzője ifjabb Kovács Antal – az évszázados roma zenei hagyományt vegyíti a katalán rumbával, arab és balkáni pop ritmusokkal, valamint a dob és más hangszerek érdekes harmóniáját társítja a tradicionális hangzással. Nem idegen tőlük az akusztikus hangzás, hiszen alapvetően akusztikus hangszerekre épül a zenéjük, azonban az Akusztik felvétele mégis különleges volt a számukra több szempontból is – olvasható az M2 Petőfi TV közleményében.

Próbáltunk kicsit elszakadni a szokásos koncertműsorunktól, bekerült néhány olyan dal is, amelyet már nagyon régen nem adtunk elő. Ez egy teljesen szokatlan helyzet, mert a koncertek általában a közönség reakcióira épülnek: az együttlétre, a közös örömre. Ettől eltekintve remekül éreztük magunkat” – nyilatkozták a Romano Drom tagjai.

A koncerten Müller Péter Sziámi is csatlakozott hozzájuk, akihez régi barátság fűzi a zenekar tagjait.

Készítettünk már együtt közös dalt is, valamint a Somnakaj című roma musicalnek ő a szövegírója, Kovács Antal zenekarvezető pedig a zeneszerzője. Péter a musicalbe nagyon sok Romano Drom dalhoz írt magyar szöveget. Nagy öröm volt számunkra, hogy most közösen adhattunk elő egy AndFriends dalt, amely a szeretetről szól. Mi lehet fontosabb annál?” – tették hozzá a zenekar tagjai.

A Romano Drom Akusztik május 24-én 22 órai kezdettel hallható a Petőfi Rádióban, majd egy nappal később május 25-én hétfőn, 22 óra 15 perckor a teljes koncert látható lesz az M2 Petőfi TV-n.

A címlapfotó illusztráció.