A Compact Disco Maradj otthon című dalával közvetít pozitív üzenetet

 

Maradj Otthon kampány! A külföldi példák azt mutatják hogy most jön a neheze. Főleg úgy, hogy megint jó idő lesz a hétvégén, de mindenki maradjon otthon. Ezt kérik ismert emberek is – hangzott el az M1 Híradójában.


„Dolgoztunk már új dalokon Gáborral, hiszen itt a tavasz – csak kicsit másképp alakult az életünk, mint elképzeltük – és úgy gondoltuk, amikor elindult a Maradj otthon! kampány, hogy mi is megajándékozzuk a közönséget egy Compact Disco-dallal a téma kapcsán” – mondta el az M1-nek Walkó Csaba, a Compact Disco énekese.

Walkó Csaba beszámolója szerint körülbelül három napig készült a dal, közben az együttes tagjai folyamatos online és telefon kapcsolatban volt egymással. Szövegötleteket, illetve zenei ötleteket küldtek egymásnak.

„Mindenki körülbelül három-négy, volt, aki öt videót készített, és azokat vágta össze egy nagyon-nagyon jó barátunk, Tóth Gergely, akinek innen is nagyon-nagyon köszönjük a munkáját. Próbáltunk egy kicsit viccet is belevinni, de szerintem egy nagyon-nagyon jókedvű és kedves videó készült” – fejtette ki az énekes.

Kijelentette: úgy gondolják, a legjobb módja most annak, hogy harcoljunk a vírus ellen az, ha otthon maradunk. „És próbáljuk is erre buzdítani az embereket, hogy maradjanak otthon” – tette hozzá.

Az együttes a dalban is, és a klipben is próbálja megmutatni a kialakult helyzet pozitív oldalát.

„Hát mi úgy vészeljük át például, csak egy tipp, hogy készítettünk egy órarendet, amit többnyire be tudunk tartani, de mindenképpen ad egy keretet az életünknek. Hozzá kell tennem, hogy nem unatkozunk, egyáltalán nem, sőt, egy kicsit sem unatkozunk. Egyáltalán nem érünk rá szinte semmire. Ahogy a dalban is benne van, egy nap nagyon gyorsan elszáll” – jelentette ki a frontember.