Már hat napja tart a Maradj otthon! Fesztivál

 

Már ötödik napja „dübörög” a Maradj otthon! Fesztivál a közösségi médiában. A fellépő művészek mind arra hívják fel a figyelmet, hogy mindenki, aki teheti, maradjon otthon. Nem lehet ugyanis elégszer hangsúlyozni, hogy az otthonmaradással és a személyes találkozások csökkentésével lehet leginkább lassítani a vírus terjedését – hangzott el az M1 Híradójában.

Varga Miklós Európa című dalát dolgozta fel Nagy Szilárd és Ragány Misa. Az Európa 2020, a remény himnusza címmel megjelent átdolgozással a koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzetre szeretnék felhívni az emberek figyelmét.

Ez a dal tőlem függetlenül is önálló életre kelt, és ezzel az új mondanivalóval is megtartotta a dal eredeti üzenetét, Európa féltését” – mondta Varga Miklós.

Szombaton indult a Maradj otthon! Fesztivál, amit már százezren követnek a közösségi oldalon. Naponta több előadó jelentkezik élő koncerttel. A csütörtök esti vendég a Wellhello lesz.

Eközben Tóth Gabi a közösségi oldalán az önkéntes segítők toborzását segíti.

Liptai Claudia színésznő a maszk és a kesztyű használatára és az otthonmaradásra hívta fel a figyelmet, arra, hogy ezzel tudjuk leginkább segíteni az egészségügyi dolgozókat.

Elindult a „maradjotthon” kihívás is. Az oldal látogatói koncerteket, előadásokat és videókat is láthatnak, amelyekben ismert emberek mondják el gondolataikat.