Hat bérletet hirdetnek a Magyar Rádió Művészeti Együttesei az új évadra

 

Hat bérletet hirdetnek a Magyar Rádió Művészeti Együttesei (MRME) a 2020/21-as évadra, a koncerteknek a Zeneakadémia, a Müpa, a Mátyás-templom és a Pesti Vigadó ad otthont.

(Fotó: Facebook)

Wolfgang Amadeus Mozart életművét helyezi középpontba Vásáry Tamás legújabb koncertsorozata, amelyben több nyitány és szimfónia mellett a Requiem és a G-dúr zongoraverseny is elhangzik. A Mátyás-templomi barokk utazásokon Alessandro Striggio, Marc-Antoine Charpentier, Henry Purcell és Jan Dismas Zelenka művei szólalnak meg – közölte az együttes kedden az MTI-vel.

A következő koncertévadban ünnepli alapításának 70. évfordulóját a Magyar Rádió Énekkara, ebből az alkalomból két bérletben is főszerepet kap: a Sapszon-bérletben az énekkari irodalom emblematikus alkotásai szólalnak meg olyan külföldi vendégkarmesterek vezetésével, mint Peter Dijkstra és Martina Batic. Az Énekkar másik bérletsorozata az alapítás 70. és Liszt Ferenc születésének 210. évfordulóját ünnepli, megszólal a teljes Krisztus oratórium három részben és a Koronázási mise Vashegyi György vezényletével.

A Müpában a Hangexpo fantázianevű bérlet előadásain a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarát és Énekkarát Carlo Montanaro, Howard Williams, Martin Haselböck, Kovács János és Vajda Gergely vezénylik majd, vendégművészként pedig José Cura és Kun Vu Paik lép színpadra. A Dohnányi-bérletben többek között Lawrence Foster és Delyana Lazarova dirigálja Debussy, Mendelssohn, Dohnányi és Kodály műveit.

A jegyvásárlásról és a bérletekről információ a radiomusic.hu honlapon található.