Pápai Joci és a Csík zenekar A Dal 2020 döntőjének vendégei

 

Szombat este A Dal 2020 döntőjében rutinos fellépőként tér vissza Magyarország dalválasztó műsorának színpadára Pápai Joci, aki A Dal 2017 és A Dal 2019 győztese volt. A fináléban a Kossuth-díjas Csík zenekart is láthatják a nézők – közölte az MTVA sajtóosztálya az MTI-vel pénteken.

Pápai Joci (Fotó: MTI/Bodnár Boglárka)

„Az egyik legelső feldolgozásunkat adjuk elő a döntőben, amelyiket annak idején a Petőfi Rádió tett ismertté, és azóta is játsszuk” – idézi a közlemény a Csík zenekart, amelynek tagjai örömmel fogadták, hogy az idei versenyben magyar nyelven szólalnak meg a dalok a magyar előadóktól.

„A legszemélyesebb dalomat hozom el a döntőre, ami felejthetetlen élményeket okozott, az emberek nagy támasza lett” – mondta Pápai Joci, akinek mindig felemelő érzés A Dal színpadán állni.

A Dal 2020 az eddigi legmagasabb hazai zenei nyereményét kínálja a győztesnek, amelyet Pápai Joci és a Csík zenekar tagjai egyöntetűen hatalmas lehetőségnek tartanak, legyen szó kezdő vagy már befutott zenészről. „Kár, hogy három évvel ezelőtt nem volt még ez a lehetőség, nagyon örülök annak, hogy az idei versenyzők élhetnek vele” – mondta Pápai Joci.

„Mi is örülnénk egy ilyen mértékű támogatásnak, hiszen a részét képező koncert- és reklámlehetőség mellett egész komoly zenei karriert lehet vele megalapozni, illetve továbbfejleszteni” – tették hozzá a Csík zenekar tagjai, akik azt üzenik a döntősöknek, hogy éljenek meg minden pillanatot a színpadon, olyan élmény ez, amely kitart életük végéig.

A Dal 2020 döntőjében szombaton 19.35-től a Duna Televízió és a Duna World műsorán kiderül, hogy melyik produkció nyeri meg a 75 millió forint összértékű nyereményt, amellyel a győztes tovább építheti a zenei karrierjét.

A fináléba nyolc dal jutott be a két elődöntőből: a Fatal Error (daluk címe: Néma), Rácz Gergő és Orsovai Reni (Mostantól), Takács Nikolas (Csendbeszéd), a Tortuga (Mámor tér 3.), Ember Márk (Tovább), Kóbor Zsóka és Polgár Patrik (Valamiért), a Nene (Későre jár) és a Turbo (Iránytű).