Judit
Friss
Az afrikai migránsok túlnyomó többsége a kontinensen marad // Továbbra is töretlen az internet lendülete // Elsősorban Európa felelős a szíriai helyzetért Aszad szerint // Törökország és Líbia közösen kutathat szénhidrogének után a Földközi-tenger keleti medencéjében // Potápi: Számos Kárpát-medencei önkormányzatot támogat a magyar kormány //

Budapesten koncertezett a Deep Purple

blogok
Látószög - Schmidt Mária blogja
Budapest hegei
Ez egy háromszerzős könyv Budapest máig be nem gyógyult sebeiről. Szövegét Békés Márton, fényképanyagát Gyarmati István, grafikai tervezését Takács Tamás Péter alkotta meg.
Gerő András
Alaptörvény blog
A CDU elnöke Német Biztonsági Tanácsot hozna létre - a migráció egyre súlyosabb kérdés Németországban
Migráció és biztonság újra és újra föllobbanó viták jellemzik a német belpolitikát határvédelméről és a belső stabilitásról. E téren újabban a Zöldek belülről is kapnak kritikát.
Dr. Ifj. Lomnici Zoltán
Élő Bolygó Blog
Kriptokárokkal sújtja a környezetet a bitcoin
Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Monero – a digitális alapú „kriptovaluták” nevét egyre gyakrabban hallani, elterjedésük azonban rendkívül káros lehet az egészségre és a környezetre.
Mozgástér - Lánczi Tamás blogja
Veszélyes szavak
Beszédet mondott a minap Angela Merkel – a Bundesmutti – a német parlamentben.
Maczkó Ú. Róbert
Látószög - Schmidt Mária blogja
Identitásrobbanás
Bármely lángvörös hajú, szeplős egyetemi oktató fekete-afrikai származásúnak minősítheti magát és legkomolyabban megkövetelheti, hogy kollégái annak is tekintsék. Itt tartunk. Hova tartunk?
Frank Füredi
Mozgástér - Lánczi Tamás blogja
Eurovíziós Dalfesztivál: ahol csak a szakállas nők nyerhetnek
Nagy vihart kavart az MTVA azon döntése, hogy most nem vesz részt az Eurovízió dalfesztiválon.
Kiszelly Zoltán
Családban marad!
Adventi örömkereső gyakorlatok, testnek és léleknek
Próbáljunk meg fókuszálni most az igazán fontos dolgokra. Nem szabadna gyötrődnünk azon, ami kívül áll a hatókörünkön: sáfárkodjunk inkább tőlünk telhetően azzal, ami nekünk adatott.
Máthé Zsuzsa
Élő Bolygó Blog
Az amazóniai tüzek gyorsíthatják az Andok gleccsereinek olvadását
Az amazóniai esőerdőkben pusztító tüzek gyorsíthatják az Andok gleccsereinek olvadását, felborítva több tízmillió ember vízellátását – közölték csütörtökön brazil kutatók