Telt házas koncerteken mutatta be legújabb albumát a Mandoki Soulmates

 

Telt házas koncerteken mutatta be legújabb albumát Németországban Leslie Mandoki. A Hungarian Pictures – vagyis Magyar képek című albumon Bartók Béla műveit dolgozta fel, és adta elő a világhírű zenészekből álló zenekar – derül ki az M1 Híradójából.

Bartók Béla Erdélyi táncok című műve ihlette a Hungarian Pictures, vagyis Magyar képek című lemez egyik számát, amelyet másfél hónappal ezelőtt adott ki a Mandoki Soulmates nevű együttes. A zenekar tagjain kívül több világhírű művész is hallható az albumon.

„Ez a lemez annyira tükrözi Bartók Bélát és a magyar folklórt, a magyar népzenét. Ez a lemez, ha kijön, akkor megismerteti a világgal a magyar népzenét”– mondta Szakcsi Lakatos Béla zongorista.

Nem Szakcsi Lakatos Béla az egyetlen neves művész, aki közreműködött az album elkészítésében. A Mandoki Soulmates tagjai többek között Al Di Meola amerikai dzsesszgitáros, Ian Anderson fuvolás és Randy Brecker trombitás. Az énekesek között pedig Bobby Kimball és Chris Thompson a legismertebb. A magyar hegedűművész, Edvin Marton is játszik a lemezen.

Úgy érzem, mintha egy másik világba repülnék, amikor a hegedűn játszom ehhez az albumhoz. Egy olyan világba, amely összeköti mindazok lelkét és elméjét, akik most együtt zenéltek, ezért nagyon inspiráló élmény volt számomra” – idézte fel a stúdiómunkákat a világhírű hegedűművész.

Az album megálmodója, Leslie Mandoki Budapesten született, 1975-ben nyugatra szökött, majd a német popélet meghatározó egyénisége lett a hetvenes-nyolcvanas években a Dschingis Khan együttessel. A kilencevens években pedig megalapította a Mandoki Soulmates nevű zenekart.

Bartók egyedülállót alkotott. Úgy értelmezte a művészetet, mint egy látásmódot az emberiség és a közös értékek megerősítéséhez. A Hungarian Pictures kiemeli az embereket összekötő örökséget, a kultúrát és népművészetet. Ebből alkottunk erőteljes progresszív rockot”–mondta a zenekar frontembere.

A Hungarian Pictures egy duplalemez egyik fele, amelyet az együttes telt házas koncerteken népszerűsített Németországban az elmúlt hetekben.