Újévi koncertjére készül a Ghymes együttes

 

Szarka Tamás és a Ghymes hamarosan karácsonyi, jótékonysági koncertturnéra indul, és készül a január 7-i újévi koncertjére, amelyen Miklósa Erikával és az Óbudai Danubia Szimfonikus Zenekarral lép fel a Müpában – hangzott el az M1-en.

A Mennyből az angyal című karácsonyi turné állomásai között december 3-án Vágsellye, december 14-én Gúta, 18-án Komárom szerepel. A koncertsorozat Szombathelyen zárul december 22-én.

Szarka Tamás előadóművész, zeneszerző, költő elmondta: a január 7-i új évi koncerten az idén készült, Sósósó című új lemezének keresztmetszete hallható. Hatvan tagú, 7–10 éves gyerekekből álló kórussal, az Óbudai Danubia Zenekarral, kilenc tagú zenekarával és Miklósa Erikával lép fel, mintegy százan állnak színpadra a Müpában. A koncert próbái most kezdődnek.

A koncert meghirdetett zenei anyagában a Ghymes legismertebb szerzeményei mellett Szarka Tamás Sósósó című szólóalbumának néhány darabja és a grandiózus 2018. augusztus 20-i budapesti tűzijáték dalai is hallhatók lesznek.

Szarka Tamás az elmúlt évtizedek alatt több mint háromszáz dalt szerzett. A harmincöt éves Ghymes együttes eddig huszonhét önálló albumot jelentetett meg, amelyekhez a dalszövegek mellett túlnyomórészt a zenéket is Szarka Tamás komponálta. Egész estés zenés színházi darabjai is sikert arattak. Több mint háromezer koncertet adott a világ huszonöt országában, négy nagykoncertet a Budapest Arénában.

A címlapfotó illusztráció.