Paul McCartney jövőre ott lesz Glastonburyben

 

A hajdani Beatles-tag június 27-én, egy héttel 78. születésnapja előtt lép a Pyramid elnevezésű nagyszínpadra.

McCartney utoljára 2004-ben játszott a legendás fesztiválon, a szervezők régóta szeretnék újra a fellépők között látni. 2020-ban lesz a Glastonbury fesztivál ötvenéves. „Tényleg senki sincs, akik jobban akartunk volna az ötvenedik évfordulóra” – mondta Emily Eavis társszervező. „Paul McCartney jövőre visszatér a Pyramid színpadra, egy álmunk válik valóra ezzel” – tette hozzá.

Áprilisban Eavis apja, Michael a BBC-nek elismerte, hogy a látókörében van az ex-Beatle, de arra kérte a riportert, „ne verje nagydobra”. Szeptemberben McCartney a BBC Radio 2 nevű csatornáján elejtette, hogy a fellépés „távoli lehetőséggé kezd válni”.

„A gyerekeim mondogatják: apa, beszélnünk kell Glastonburyről. Azt hiszem, tudom, mire gondolnak. Jó rég játszottunk ott, lehet, hogy itt az ideje visszatérni. Nem tudom. Néhány dolgot a helyére kell tennem” – mondta a műsorvezetőnek.

McCartney utolsó Glastonbury-fellépését nagy esők előzték meg, a rajongók bőrig áztak, ám így is óriási ovációval üdvözölték, amikor a színpadra lépett. Sir Paul a nagy négyes legnagyobb slágereiből két és fél órás koncertet adott.

Noha McCartney több mint 3000 koncerten lépett fel, a Glastonbury volt az első fesztiválja.

A címlapfotó illusztráció, a képen fotót készít egy férfi a háromszoros Forma-1-es világbajnok brit Lewis Hamiltonról (b) és Sir Paul McCartney brit popzenészről, a Beatles egykori angol zenekar tagjáról Stella McCartney brit divattervező 2016/2017-es őszi-téli kollekciójának bemutatóján a Párizsi Divathéten 2016. március 7-én. Stella McCartney Sir Paul McCartney egyik lánya. (Fotó: MTI/EPA/Ian Langsdon)