Harmincöt év után újra összeáll az Ős-Bikini

 

A közönség rendkívül hosszú idő után láthatja újra a színpadon a Bikini zenekart az eredeti felállásában, amely 1982 és 1985 között létezett ebben a formában. A három év alatt két nagylemezt is kiadó együttes alapító tagjai harmincöt évet követően ragadnak együtt hangszert a színpadon. A Várkert Bazárban megrendezésre kerülő koncertre minden jegy elkelt.

Ha nem várnak erre harmincöt évet, akkor nem lenne olyan édes – fejtette ki Németh Alajos a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában.

A Nagy Feró, Németh Alajos, Németh Gábor, Vedres József és Szűcs Antal Gábor alkotta Ős-Bikini 1982 és 1985 között két nagylemezt adott ki. A szeptember 12-i visszatérésre ezúttal Gidófalvy Attila mellett három fúvós, valamint három vokálos csatlakozik, de a zenekar ugyanazt a hangulatot ígéri, mint harmincöt éve.

(Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Új produkció, eredeti tartalom

A produkcióban néhány változtatásra azért lehet számítani, hiszen Nagy Feró elmondása szerint a huszadik századból most érkezik egy zenekar a huszonegyedikbe. Ha ugyanazt csinálják, amit akkor, az nem elég, mert „megváltozott a világ”.

Németh Alajos arról is beszélt, hogy végre elhangzanak úgy dalszövegek, ahogy annak idején elkészültek, mivel akkoriban a dalok a lemezkiadó megkötései miatt csak cenzúrázott formában kerültek a közönség elé.

A zenekar egyetlen dal kivételével mindkét nagylemezéről végigjátssza majd a számait, melyeket eredeti formában élvezhet a közönség.

Az igény formálja a folytatást

Azért jó így megcsinálni ezt a koncertet a Várkert Bazárban, mert az együttesnek is nosztalgikus élmény, és van rá természetes igény – foglalta össze a visszatérő koncert mögött meghúzódó okokat a Máté Péter-díjas zeneszerző, aki arra is lát esélyt, hogy nagy érdeklődés esetén még egy koncertre összeálljon a zenekar.


Kossuth Rádió / Vasárnapi újság