Nagyszabású koncertet adott Plácido Domingo és fia Szegeden

 

Nagyszabású koncertet adott és először lépett színpadra együtt Plácido Domingo spanyol sztártenor és fia, ifjabb Plácido Domingo Szegeden. A világhírű spanyol operaénekes fellépésével nyitották meg a Szent Gellért Fórumot, amely kulturális, szabadidős és sportközpont is egyben. Az új komplexumba most először léphetett be a nagyközönség, Több mint ötezren hallgatták a különleges koncertet – közölte az M1 Híradója.

Az országban a Szent Gellért Fórum az első egyházi sportkomplexum, amelyet a Szeged-Csanádi Egyházmegye tart fent. Úgy alakították ki, hogy kulturális programokat is rendezhessenek benne.

Plácido Domingo különleges koncertjével avatták fel a rendezvényközpontot. A világhírű spanyol tenor Magyarországon most először adott közös koncertet fiával. A Verdi és Puccini művek Plácido Domingo és fia előadásában lenyűgözték a közönséget.

A Szeged-Csanádi Egyházmegye oktatási intézményeiben csaknem 9000 ezer gyermek tanul, további 3 ezer gyermeket bentlakásos intézményekben gondoznak nekik, illetve a szegedieknek teremti meg a szabadidő hasznos eltöltésének lehetőségét a most felépült sport- és ifjúsági centrum. A komplexumban rendezvényközpont, futball, futó- és teniszpálya, valamint játszótér is épült.

Szeptember 8-án az egyházmegye hatezer tagját látják majd vendégül egy családi napon. Ősszel pedig egy labdarúgó mérkőzéssel is felavatják majd a stadiont. A Szeged-Csanád Grosics Akadémia labdarúgócsapa az olasz Laziót fogadja majd az új szegedi pályán – közölte az M1 Híradója.