Praktikus tanácsok a Sziget első napjára

 

Szerdán este Ed Sheeran belecsap a húrokba, de hogy ez valódi élmény legyen, érdemes már kora délután megérkezni a Szigetre, mindenképpen tömegközlekedéssel.

Az idei Sziget legnagyobb sztárjának koncertjére már elfogytak a jegyek, így jó eséllyel egy fantasztikus koncertre számíthatunk, ahol több tízezer ember énekli együtt az „angyali hangú” énekessel a legnagyobb slágereit.

Mindenkit átvizsgálnak a biztonsági szolgálat munkatársai  

A szervezők arra kérik a látogatókat, hogy időben induljanak el a fesztiválra, mert mind a közlekedés, mind a bejutás tovább tarthat. Mivel a Szigeten az úgynevezett check-in rendszer működik, fontos, hogy személyi igazolványt mindenki vigyen magával. Aki már a korábbi napokon „becsekkolt”, tehát megkapta a karszalagot, az is érkezzen hamarabb, mert mindenki biztonsági átvizsgáláson is átesik. A sziget weboldalán olvashatók, hogy mely tárgyakat tilos a fesztivál területére bevinni.

Legalább ilyen fontos: autóval ne induljon el senki. Számos egyéb közlekedési mód van, ami igénybe vehető: sűrített járatokkal közlekedik a HÉV, a busz, a hajó (a BKK és a Mahart is működtet járatokat), a City Taxi és a Főtaxi is a helyszínig viszi az utasokat, továbbá a kerékpárokat is megőrzik a szervezők.

Készpénzmentes fizetés van a Szigeten 

A Szigeten készpénzmentes fizetés van, vagy saját érintésmentes bankkártyával, vagy a karszalagon lévő chippel lehet fizetni, amire viszont fel kell tölteni a szükséges összeget. Ennek legegyszerűbb módja a Sziget applikáció használata, ami nemcsak gyorsabb, de így megúszható a sorban állás, és a távozás után automatikusan visszautalják a megmaradt pénzt.

Mindenki induljon el időben, ha lehet, még kora délután, a nagyszínpadon már úgyis elkezdődik a program 16 órakor, és Ed Sheeran előtt így még lesz alkalom egy közös éneklésre a hátrányos helyzetű és menekült gyerekek ingyenes zenei oktatását biztosító Superar Gyermekkórusával is.