Lemondta részvételét a Bayreuthi Ünnepi Játékokon Anna Netrebko

 

Kimerültség miatt lemondta részvételét a Bayreuthi Ünnepi Játékokon Anna Netrebko, aki a Yuval Sharon rendezte Lohengrinben, Elsa szerepében debütált volna a Wagner-fesztiválon augusztus 14-én és 18-án.

Anna Netrebko orosz szoprán (Fotó: MTI/EPA/Florian Wieser)

Anna Netrebko orosz szoprán (Fotó: MTI/EPA/Florian Wieser)

Az orosz sztárszoprán a várva várt bayreuthi debütálásának elmaradását a fesztivál szervezői jelentették be hétfőn, hozzátéve, hogy bár a betegség nem támadta meg az énekesnő hangszálait, az orvosok sürgősen három hét pihenést írtak elő neki, hogy teljesen felgyógyuljon a megfázásból, amelyet Netrebko szerint egy légkondicionáló okozhatott.

Netrebko már a múlt héten, július 31-én is lemondta egy fellépését a Salzburgi Ünnepi Játékokon, de augusztus 3-án, szombaton ismét színpadra lépett. Az APA osztrák hírügynökség szerint többen visszaadták a jegyüket, amikor megtudták, hogy nem a 47 éves orosz szoprán lép fel az Adriana Lecouvreurben.

Az énekesnő három éve, Drezdában debütált a Lohengrinben, Elsa szerepében, amikor Christian Thielemann vezényelte az operát. Ők ketten azt tervezték, hogy Bayreuthban is együtt dolgoznak.

Az orosz operadíva helyett Annette Dasch ugrik be Elsa szerepében Bayreuthban, a világ egyik legjelentősebb operafesztiválján. Betegség miatt lemondani kényszerült szereplését a Lohengrinben – Telramund szerepében – Tomasz Konieczny is, akit Thomas J. Mayer helyettesít az augusztus 7-i előadásban.

Anna Netrebko debütáló fellépése a 2019-es bayreuthi fesztivál egyik fénypontjának ígérkezett.