Két Domingo a színpadon

 

Plácido Domingo augusztus 28-i koncertjének ifjabb Plácido Domingo lesz az egyik vendége. A Plácido Domingo Classics fesztivál kiemelt eseményén, a Szent Gellért Fórum nyitókoncertjén apa és fia első alkalommal lép együtt színpadra Magyarországon.

A mexikói születésű ifjabb Plácido Domingo zeneszerzőként többek között Michael Bolton, Sarah Brightman és Diana Ross részére írt dalokat. Annak ellenére, hogy gyerekkorában számos operában szerepelt, bevallása szerint nem igazán akart operaénekes lenni. Zenei tanulmányai mellett az éneklés technikáját ösztönösen, szüleit figyelve sajátította el, és az elmúlt években a latin zene előadójaként világszerte nagy sikerrel lép színpadra.

A Szeged-Csanádi Egyházmegye nagyszabású, ünnepi estjén napjaink egyik legkeresettebb szoprándívája, a Puerto Rico-i születésű Ana María Martínez lesz Plácido Domingo partnere.

Plácido Domingo spanyol tenor (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Plácido Domingo spanyol tenor (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Magyarország első egyházi fenntartású ifjúsági és sportcentruma, a Szent Gellért Fórum megnyitásának tiszteletére megrendezésre kerülő Plácido Domingo Classics premier eseménye augusztus 24-én lesz látható a Szegedi Nemzeti Színházban.

A Nyáresti Broadway musical esten Gallusz Nikolett, Fekete Pál és Ágoston Katalin társaságában New York sztárbaritonja, a Metropolitan Opera Grammy-díjas énekese, Edward Parks is fellép.  A népszerű slágereket ígérő esten a Szegedi Filharmonikus Zenekart Csányi Valéria dirigálja, a produkciónak Barnák László a rendezője.

A fesztivált augusztus 31-én a hagyományosan Győrben bemutatásra kerülő, Közép-Kelet Európa egyik legsikeresebb nyári zenés produkciója, az új operasztár nemzedéket felvonultató The Voices! koncert zárja. A zenei események az M5 kiemelt partnerségével kerülnek megrendezésre.

A Szeged-Csanádi Egyházmegye jelentős hazai és nemzetközi figyelemmel kísért augusztus 28-i eseményére, a rendezvény napján Budapestről és Kecskemétről koncertvonatot indítanak.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma kiemelt szerepvállalásával megvalósuló Szeged-Csanádi Egyházmegye és a Plácido Domingo Classics eseményeinek Kövér László az Országgyűlés elnöke a fővédnöke.