Javában épül Budapest legkorszerűbb zenei palotája

 

A Liget Budapest projektnek köszönhetően a zenei csodák palotája a tervek szerint 2020 végén nyitja meg kapuit.

A világhírű japán építész, Sou Fujimoto által tervezett ikonikus épület, a Hungexpo lepusztult irodaházainak helyén épül meg, a kivitelezés hamarosan megkezdődik. A természet és az épített környezet egyensúlyára különleges hangsúlyt helyező Magyar Zene Háza légies, nyitott és átjárható épület lesz. Átadásakor több ezer négyzetméternyi zöld területet adnak vissza a parknak. Az ikonikus épület oktatási, múzeumi intézményként és koncerthelyszínként is funkcionál majd. A Magyar Zene Házával egy új kulturális intézmény és közösségi tér nyílik meg a Városligetben.

A Liget Budapest Projekt keretén belül épülő Magyar Zene Háza külső látványeleme (fotó: bepresents.hu)

A Magyar Zene Háza külső látványeleme (fotó: Bepresents.hu)

Az épület föld alatti szintje a kiállítások tere lesz, amely izgalmas tárlatokkal, a legkorszerűbb technológiai megoldásokkal változtat a hagyományos múzeumélményen. Az épület földszintjén egy koncertterem, valamint egy szabadtéri színpad kap helyet, amely ismert és kevésbé populáris fellépők és zenei stílusok bemutatásával nyit ajtót a közönségnek a zene csodálatos világába.

A kiállítóterek mellett az épületben egy hangdóm is helyet kap. Egy különleges félgömb alakú kupola térben az egyedi hangtechnika hoz létre hangtereket, így izgalmas helyszínek zenei és képi világát ismerheti meg a látogató, legyen az a természet hangja az Amazonas esőerdő közepén, tánc egy erdélyi lakodalomban vagy egy szimfonikus hangverseny élménye.

Járja be virtuálisan a Magyar Zene Háza háromszintes épületét, amelyben egy különleges hangdóm is helyet kap! Megmutatjuk, milyen lesz a Magyar Zene Háza ikonikus épülete, amelyet a világhírű japán építész tervezett a Városligetbe. Ide kattintva megtekintheti a készülő épület látványelemeit.