logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A koraszülötteket gyógyító alapítvány három évtizedes álmát váltotta valóra a Jónak lenni jó!

| Szerző: hirado.hu
Az MTVA nagy múltú jótékonysági akciója, a Jónak lenni jó! 2019-ben a Peter Cerny Alapítvány munkáját támogatta adománygyűjtéssel, ami a koraszülött ellátásban innovatívnak számító eszközök beszerzését és a fejlesztések megvalósítását tette lehetővé. Az egykori kedvezményezett képviseletében Somogyvári Zsolt szakmai vezető a Duna Televízió Család-barát című műsorának vendégeként beszélt elismerően a közmédia karitatív kampányáról.

A beteg koraszülöttek gyógyításáért létrehozott Peter Cerny Alapítvány áldozatkész munkáját támogatta mintegy 220 millió forinttal a közmédia Jónak lenni jó! karitatív kampánya 2019-ben. Az alapítvány szakmai vezetője, Somogyvári Zsolt főorvos a Család-barát legutóbbi adásában úgy fogalmazott, a mai napig meghatódik, amikor felidézi az összefogás élményét, amit két évvel ezelőtt megtapasztalhattak az adománygyűjtő akció kapcsán.

Az egyik legnagyobb eredmény, hogy egy magas frekvenciájú lélegeztetőgépet is sikerült beszereznünk, amiről már 29 éve álmodoztunk” – kezdte az alapítvány szakmai vezetője, aki az alapítvány példáján keresztül az adományozás fontosságára hívta fel a nézők figyelmét, majd sikereikről is beszámolt.

A felajánlott összeg felét már felhasználtuk, és igen szép eredményeket tudunk felmutatni, köztük két új koraszülött mentőautót. Egy ilyen mentőautó ára több mint 40 millió forint a speciális felszerelések nélkül, a szabályozás miatt pedig 13 évnyi használat után ki kell vonnunk őket a forgalomból. A közmédia akciójával most jó néhány évre biztosított a mentőautó-flottánk” – mondta a főorvos, aki hangsúlyozta, a megfelelő eszközpark elengedhetetlen ahhoz, hogy javítani tudjanak a magyar gyermekegészségügy és a koraszülött-ellátás helyzetén. Kiemelte, hogy a médiavisszhang a széles körű edukációban is támogatta munkájukat. Sokakhoz eljuthatott, hogy a koraszülött mentőautóval óvatosan kell közlekedni: nem lehet száguldozni, fékezni, nagy gázt adni vagy élesen kanyarodni, mert ezek mind kritikusan hathatnak a koraszülött csecsemők állapotára. A további részletek a Család-barát idézett adásából ismerhetők meg.

A Duna Televízión látható Család-barát magazin hétköznaponként 10.25-től várja a nézőket a képernyők elé, szombatonként 10.25-től pedig a hétköznapi adások legemlékezetesebb pillanataiból láthatnak válogatást az érdeklődők.

A Család-barát aktuális adásai 60 napig korlátlanul visszanézhetők a Médiaklikk.hu weboldalon.

Ajánljuk még