logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Ismerjék meg a Kossuth Rádió legújabb rovatát – VIDEÓ

| Szerző: hirado.hu
Az Akadálymentesen rovatban a hallgatók megismerhetik a testi vagy értelmi fogyatékossággal élők mindennapi kihívásait, történeteit, valamint az őket támogató intézményeket és alapítványokat is.

A Kossuth Rádió szeptember végén új rovatot indított Napközben című műsorában: a hetente, hétfő délelőtt 10:15-től jelentkező Akadálymentesen című rovatban a hallgatók megismerhetik a testi vagy értelmi fogyatékossággal élők mindennapi kihívásait, valamint az őket támogató intézményeket és alapítványokat is.

Az Akadálymentesen állandó riportere, Nagy Bálint az érintettek szemszögéből, mozgáskorlátozottként szeretné felhívni a figyelmet arra, mennyire fontos, hogy ne csak intézményi szinten, hanem az embertársaink fejében is megvalósuljon az akadálymentesítés.

Alapvetően a fogyatékkal élőket próbáljuk segíteni a munkakeresésben és programajánlókkal is. Az épek felé próbáljuk az érzékenyítést minél jobban megmutatni, hogy igenis léteznek és élnek velünk fogyatékkal élők, tőlük nem kell félni, ők is olyan emberek, mint mindenki más – mondta a hirado.hu-nak Nagy Bálint, a műsor szerkesztő-riportere.

Az Akadálymentesen házigazdája elmesélte, ő maga súlyos kismedencei fejlődési rendellenességgel született, az önálló közlekedését 12 centiméteres cipőemelés segíti. Jelenleg személyi edzővel dolgozik azon, hogy állapotát szinten tartsa, de mellette dolgozik is: sorstársai helyzetének javítása miatt örömmel vállalta el a Kossuth Rádió riporteri feladatait.

Akadálymentesen – a Napközben új rovata a Kossuth Rádióban hétfő délelőttönként.

A címlapfotó illusztráció. 

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még