logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Így fejlődött az elmúlt 50 évben az animáció az időjárás-jelentésben

| Szerző: hirado.hu
Sokak emlékében élhet a Magyar Televízió időjárás-jelentésének fülbemászó, polifonikus dallama és a mókás figurák, amelyek a különböző természeti jelenségeket és égitesteket ábrázolták. A ’70-es évek első „emoji”-jai most visszatértek a közmédia képernyőjére, megmutatva azt, mennyit fejlődött azóta az animációs technológia.

Október 21. és november 4. között a közmédia csatornáin a hazai animációs és rajzfilmeké lett a főszerep. A Válogatás a magyar animáció mestereitől két hetében a közszolgálati televízió valamennyi adóján az elmúlt évtizedek legnépszerűbb filmjeit és sorozatit láthatják a nézők az M2 gyerekcsatornán, az M5 kulturális csatornán, valamint a Duna Televízión. A régi, de szívünknek kedves karakterek azonban felbukkantak az aktuális időjárás-jelentésben is, hiszen annak idején, a Magyar Televízió elindulásakor különböző animációs karakterekkel szemléltették a szakemberek a meteorológiai előrejelzést.

A kezdetek tükrében megdöbbentő látni, mennyit változott azóta a technológia, hiszen ma már a közmédia Időjárás-jelentésének stúdiója olyannyira fejlett, hogy voltaképpen csak a képzelet szabhat határt annak, hogy milyen animáció kerüljön az egyes adásokba. A legendás versenyló, Kincsem, egy afrikai elefánt vagy éppen egy olaszországi időutazás megjelenítése sem lehetetlen ma már a szakembereknek.

Ide kattintva megnézheti mennyit változott a technológia!

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még