logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A Kossuth Rádióban mesélt jövőbeli terveiről az ezüstérmes vitorlázó olimpikon, Berecz Zsombor

| Szerző: hirado.hu
Berecz Zsombor világ- és Európa-bajnok vitorlázó a 2021-es tokiói olimpián ért el pályája csúcsára, ahol ezüstéremmel végzett. A Kossuth Rádió Nagyok című portréműsorában elárulta, a szép eredmény csak megerősítette őt abban, hogy hamarosan időszerűvé válik visszavonulása az élsportból.

Alig múlt el tízéves, amikor először hajóra szállt egy velencei-tavi vitorlástáborban, egy évvel később pedig második lett a korosztályos magyar bajnokságon. 2018-ban sporttörténelmet írt, amikor megnyerte a magyar vitorlássport első világbajnoki aranyérmét. Szép eredményt ért el Pekingben, Londonban és Rióban is, idén Tokióban pedig a dobogó második fokára állhatott fel az olimpián. Az élsportoló a Kossuth Rádió Nagyok című műsorának vendégeként elárulta: bár még csak 35 éves, az aktív sportpályafutását úgy tűnik, befejezi, és a jövőben inkább az utánpótlás-nevelésre helyezi a hangsúlyt.

Bár a vízen egyedül vagyok, semmi másban nem voltam magamra hagyva, hiszen komoly csapatmunka áll a teljesítményem mögött. Rengeteg évet, időt és energiát fordítottam a sportra, de az eredményekért hálás vagyok a körülöttem lévő sporttársaknak, akik áldozatos munkájukkal segítettek, hogy eljuthassak idáig. Tokió előtt tudtam, hogy ez lesz az utolsó esélyem. Ez már két-három éve eldőlt, hogy én többet biztos, hogy nem szeretnék olimpiára menni” – kezdte az olimpiai ezüstérmes vitorlázó, aki úgy érzi, karrierje csúcsát jelenti az idei nyári eredményes szereplés. A visszavonulás gondolatában ez játssza a főszerepet, nem pedig a tény, hogy a finn dingi hajós kategória – amiben versenyez – kikerül az olimpiai számok közül.

Családot alapítottam, így úgy gondoltam, hogy én erre több időt nem szeretnék szánni, hanem a gyerekeimmel, illetve a családommal töltenék több időt, illetve a következő álmaim, vágyaim, terveim megvalósítására igyekeznék koncentrálni” – tette hozzá Berecz Zsombor, aki a jövőben sem szakadna el teljesen a sportélettől: a vitorlássport népszerűsítésével és az utánpótlás nevelésével szeretne tovább foglalkozni.

A teljes beszélgetés visszahallgatható a Nagyok Médiaklikk-oldalán, amelyből az is kiderül, hogyan élte meg a pandémia után, hogy újra versenybe szállhatott, és azt is elárulja, milyen dalokkal spannolta fel magát az olimpia előtt.

A címlapfotó illusztráció. 

Érdekes lehet számodra:

 

Ajánljuk még