×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Akadálymentesen – Minden karrierálom megvalósulhat, ha kellő hittel párosul

 

A Kossuth Rádió Napközben című műsorában új rovat indult, amelyben a hallgatók megismerhetik a testi vagy értelmi fogyatékossággal élők mindennapi kihívásait, valamint az őket támogató intézményeket és alapítványokat is. Az Akadálymentesen legutóbbi adásban a hátrányos helyzetűek foglalkoztatásáról esett szó, akiket többek között a Kézenfogva Alapítvány támogat abban, hogy teljes értékű munkát végezhessenek.

Szeptember 20-tól, hétfőnként délelőtt 10:15-től a Napközben című műsorban új rovattal jelentkezik a Kossuth Rádió. Az Akadálymentesen állandó riportere Nagy Bálint, aki az érintettek szemszögéből, mozgáskorlátozottként szeretné felhívni a figyelmet arra, mennyire fontos, hogy ne csak intézményi szinten, hanem az embertársaink fejében is megvalósuljon az akadálymentesítés.

A legutóbbi adás arra hívta fel a hallgatók figyelmét, hogy kitartással és némi segítséggel a hátrányos helyzetűek és a fogyatékossággal élők is teljes értékű munkát végezhetnek. A műsorban megszólal egy fiatal fiú, aki gyermekotthonban él, és már azt tervezi, hogy jövőre a második szakmáját is kitanulja. A 17 éves Dominik álma, hogy egy nap szakácsként dolgozhasson, és kisállatos kávézót vagy éttermet nyisson.

A műsorban a Kézenfogva Alapítvány speciális állásbörzéjéről is beszámoltak, ami a Dominikhoz hasonló élethelyzetben lévőket támogatja azzal, hogy belépési lehetőséget biztosít a hátrányos helyzetűeknek és a megváltozott munkaképességűeknek a munkaerőpiacra.

A következő állásbörzének október 5-én, kedden a Petőfi Irodalmi Múzeum ad helyet

– derült ki az Akadálymentes adásából.