×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Ifjú tudósok: Az új vetélkedő bizonyítja, hogy a tudás óriási érték

 

Az M5 kulturális csatornán látható a közmédia új vetélkedője. Az Ifjú tudósok című műsorban olyan középiskolások versenyeznek, akik érdeklődnek a tudományok világa iránt és tudásuk kimagasló.


 

A műsor célja bemutatni, hogy megéri tanulni, elmélyülni egy tudományterületben.

A Család'21 műsor riportjában Daru Gábor, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. irodavezetője úgy fogalmazott, hogy az Ifjú tudósok műsorfolyam nagyon illeszkedik az M5 csatorna profiljába és a csatorna szeretne támogatást adni azoknak a diákoknak, akik elkötelezettek a tudomány iránt.

A nagyszabású tudáspróbát az Emberi Erőforrások Minisztériuma is támogatja.

„Az Ifjú tudósok vetélkedőnek az igazi értelme az, hogy a tehetséges magyar diákok szembesülnek azzal a lehetőséggel, hogy az ismereteiket megmutassák egymásnak is, diáktársaiknak is és elkötelezzék magukat a tudományok irányába egy egész életre” – foglalta össze a vetélkedő lényegét Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere.

A vetélkedőt egy évvel ezelőtt az Oktatási Hivatal hirdette meg a középiskolákban tanuló tehetséges fiatalok számára.

„Több mint 4200 jelentkező volt ebben az évadban elindított három tudományterületen”– árulta el Brassói Sándor, az Oktatási Hivatal megbízott elnöke.

A televíziós műsorban a legjobb 8-8 tanuló közt dől el, hogy kik lesznek a legjobbak a történelem, biológia és a kémia területén. A győzelemhez nem csak tudásra, hanem gyorsaságra, találékonyságra és jó előadói készségre is szükség van.

A szeptember 13-i héten a fiatalok ezúttal biológia témakörben mérik össze a tudásukat, érdemes követni a műsor Facebook oldalát!

Az M5-ön hétköznapokon 17 óra 30 perckor, szombatonként 18 óra 40 perckor, vasárnapokon 18 óra 35 perckor látható a műsor. A vasárnap esti adásokban, szeptember 12-én, 19-én és 26-án lesznek a döntők, ekkor derül ki, kik lesznek az év ifjú tudósai.