logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Böröcz Zsófia: Széll Tamással nagyon jól működünk együtt

| Szerző: hirado.hu
A népszerű első évadot követi a Főmenü második szériája, ahol Széll Tamás új partnere Böröcz Zsófia, gasztromentor lesz. Zsófia a hirado.hu-nak elmondta, hogy úgy érzi, ehhez a feladathoz fel kell nőni, és a nézők nagyon erős műsort láthatnak majd szeptember 18-tól a Duna Televízióban.

Szeptember 18-tól Széll Tamás Michelin-csillagos magyar séf ismét visszaáll a Főmenü konyhapultja mögé és inspiráló receptekkel, konyhai trükkökkel és tippekkel halmozza el a nézőket.

„Ha tudunk inspirációt nyújtani, akkor már boldog vagyok” – mondta Széll Tamás.

A séf elmondása szerint a második évad struktúrájában nem, azonban karakterében 180 fokos fordulatot vesz.  Tamás és Zsófia bemutatják azokat a gasztro-trendeket, amelyek mostanában sok fiatalt foglalkoztatnak, nagyobb hangsúlyt kapnak a vegetáriánus ételek, illetve olyan fogásokkal készülnek, amelyek laktatóak és egészségesek egyaránt. A 15 részes évad minden részében más-más vendéget köszönthetnek majd a séfek, akik az adott téma szakértői.

Böröcz Zsófia gasztromentor, műsorvezető a Duna Televízió közkedvelt gasztroműsora, a Főmenü 2. évadának indulása alkalmából tartott sajtótájékoztatón (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

Böröcz Zsófia gasztromentor

Zsófia 12 éve foglalkozik a vendéglátással, valamint a gasztronómiával.  A Budapesti Gazdasági Főiskolán, Vendéglátó és Szálloda szakon végzett, a továbbtanulási vágy pedig San Sebastianba szólította, ahol sikeresen elvégezte a Basque Culinary Center Innovatív Étteremvezetés mesterszakát. Az évek alatt megjárta a gasztroranglétrát, aminek az utolsó foka Gordon Ramsay Maze Grill nevű étterme volt, most pedig már bő 5 éve gasztromentorkodással foglalkozik: rendezvényeken, workshopokon, étterem projekteken, étterem nyitásokon dolgozik.

Sokrétű és sokszínű a munkája, azonban a hirado.hu-nak   elárulta, ahhoz semmi nem fogható, amikor egy-egy projekt megvalósulásakor látják a nézők, vendégek reakcióit, Zsófia ezt az érzést úgy írta le, hogy ilyenkor „minden izzadságcseppem megérte.”

Zsófia és Tamás körülbelül 6 éve ismerik egymást, ezalatt az idő alatt rengeteget dolgoztak együtt is, azonban a gasztromentort nagyon meglepte a felkérés.

„Elképesztően meg voltam lepődve, az elején egy picit megijedtem, aztán visszagondoltam arra, hogy 5 éve dolgozom együtt Tamással –ugyan nem a kamerák előtt, hanem a háttérben – de jól működünk együtt, és tudjuk egymást is segíteni. Ezt végiggondoltam, és az volt bennem, hogy én erre egy szép kövér igent mondok. Nagyon örültem az egésznek” – mesélte Zsófia.

Böröcz Zsófia számára már jól ismert volt a Főmenü konyhája, ugyanis amellett hogy az előző évad teljes konyhai háttérmunkálatainak ő is szerves része volt, a Főmenü, Nem süti című epizódjában vendégként is szerepelt.

„Tudom hogy nagyon magas a léc mind edukáció mind szórakoztatás szempontjából. Szerintem egy nagyon erős műsor a gasztro műsorok világában, úgyhogy ehhez a feladathoz fel kell nőni, és remélem, hogy a nézők is így gondolják majd, hogy ez sikerül” – hangsúlyozta a gasztromentor.

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még