Nyeregbe vidék! Augusztus 22-én indul a Nemzeti Vágta előfutama, a Festetics Vágta

 

2021-ben immáron 12. alkalommal ad otthont Gyenesdiás a Festetics Vágtának, a Nemzeti Vágta regionális előfutamának. A program részleteiről a főszervező, Varga Zoltán mesélt a Nyár 21 legutóbbi adásában, amelyben felfedte, milyen újdonságokkal készülnek.

Augusztus 22-én rendezik meg a Nemzeti Vágta egyik előfutamaként a Festetics Vágtát Gyenesdiás Nagyközség Önkormányzatának szervezésében. A kulturális és sportrendezvény fókuszában ezúttal is a ló és a lovas kultúra lesznek, de számos új programmal színesítik a versenynapot Gyenesdiáson a Faludi-síkon kialakított versenypályán – emelte ki Varga Zoltán, a Festetics Vágta főszervezője a Duna Televízióban a Nyár 21 című műsor vendégeként.

„A kezdetek óta szervezzük az elővágtákat, ami nagyon izgalmas feladat, hiszen itt a legnagyobb küzdelem. A legjobbak ugyanis bekerülnek a budapesti főverseny programjába. A pályára lépés előtt szigorú állatorvosi vizsgálat vár a hátasokra, utána pedig egy 1200 méteres rövidebb táv. Nem veszélytelen, hiszen sok az ív, extrém terhelésnek vannak kitéve az állatok” – kezdte a műsorban Varga Zoltán, aki hozzátette, hogy a felnőttek viadala mellett a „kishuszárok” versenye az egyik legnépszerűbb program az elővágtán.

A vágták mellett számos kísérőprogrammal is készülnek, rendezvény ideje alatt helyi fellépők, kézműves vásár, „Gyenesi ízek” utcája, pónilovaglás és játszóház szórakoztatja a látogatókat. A további részletek a Nyár 21 idézett adásából ismerhetők meg.


NYÁR 21 augusztus 9-től újra a Dunán!

A NYÁR 21 korábbi adásai 60 napig korlátlanul visszanézhetők a MédiaKlikken.