×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Megyeri Krisztina: A zenész hivatásnak szolgálatnak kell lennie

 

A kortárs zeneszerző, Megyeri Krisztina művei rendszeresen megszólalnak a Kossuth Rádióban, de külföldön mégis többen ismerik darabjait, mint itthon. A zeneszerzés férfias szakmájának kihívásairól és hivatásának céljáról a Nagyok című adásában mesélt Farkas Adrienn műsorvezetőnek.

 

A klasszikus zenei koncertek egyik megkerülhetetlen alakja Megyeri Krisztina, aki a Zeneakadémia elvégzése után Franciaországban tanult tovább. A legnevesebb párizsi színházak megrendelésére írt színpadi műveket, és Európa fontos zeneszerzői versenyein szerzett előkelő helyezést, legtöbbször első helyet.

A nemzetközi hírű zeneszerző a Kossuth Rádió Nagyok című műsorában vallott a karrierje örömeiről és megpróbáltatásairól, de kitért arra is, hogy orosz származású, amatőr zeneszerző édesapjának köszönheti a zenei érdeklődését. Kiemelte, Isten és a hit nagymértékben meghatározzák a szakmai szerepvállalását.

(Forrás: Facebook)

Azt hiszem, hogy a zenész hivatásnak egyfajta szolgálatnak kell lennie. Az a dolgunk, hogy megalkossunk valamit, ami másképp, nélkülünk nem születhet meg. Nehéz pálya ez. Persze, elmehetnénk pénztárosnak… Én nem tudnék, mert az a dolgom, hogy alkossak és szolgáljam a közönséget

– tette hozzá Megyeri Krisztina a Kossuth Rádió műsorában. A további részletek a Nagyok idézett adásából hallgathatók meg, amelyből kiderül hogyan születik meg egy zenemű a művész fejében és milyen folyamatokon megy át, amíg a papírra, majd a színpadra kerül.

Nagyok - zenés portréműsor a Kossuth Rádióban, minden hétköznap este 9.30-tól.