×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

A közmédia képernyőjére sodorja a keleti szél a világhírű dadust – Mary Poppins-est a Dunán

 

57 évvel ezelőtt készült el, Magyarországon pedig 35 éve mutatták be P. L. Travers: A csudálatos Mary című regénye alapján készült Disney-filmet, a Mary Poppinst. Az évforduló alkalmából július 25-én, vasárnap a keleti szél egyenesen a Duna Televízió képernyőjére sodorja a legendás dadust.

 

Bár Disney ígéretet tett lányainak, hogy kedvenc könyvükből, a Mary Poppinsból egy napon filmet készít, a varázslatos nevelőnő kalandjaiból nem a legegyszerűbb módon készült el a filmadaptáció. A különc csodadada története – Julie Andrews Oscar-díjas főszereplésével – azonban rabul ejtette világszerte a nézőket, a filmmusical rövidesen a klasszikusok közé emelkedett.

Az 1964-ben bemutatott Mary Poppinst a magyar premierje után 35 évvel a Duna Televízió műsorára tűzi július 25-én, vasárnap 21 órakor, majd a folytatásban 22.30-tól a 2013-as, Banks úr megmentése című filmmel folytatódik a közmédia Mary Poppins Event Nightja. Az utóbbi filmdrámából az is kiderül, mi okozta a fő konfliktust Walt Disney és a könyv írónője között, Emma Thompson és Tom Hanks parádés főszereplésével.

(Forrás: Duna TV)

Mary Poppins-est a Dunán – július 25-én, vasárnap 21.00 órától a Duna Televízión.

A címlapfotó illusztráció.