Külföldön is népszerűsítik a Puskás Öcsiről készült képregényt

 

Francia és amerikai kiadóknak is dolgozik a Puskás Ferencről szóló képregény megalkotója, Futaki Attila. A képregényrajzoló az M5 Librettó című műsorában beszélt a műfaj és a bemutatott kiadvány hazai és külföldi népszerűségéről.

A legendás Aranycsapat kapitánya, Puskás Ferenc, azaz “Öcsi” futballsikerének története került képregénybe, amelyet a képregényrajzoló szakma jeles képviselője, Futaki Attila készített el. A történet Tallai Gábor író tolla nyomán elevenedett meg és a 10 – A Puskás címet kapta, reflektálva az élsportoló mezszámára. A hazai és a nemzetközi futballtörténelem kiemelkedő alakjáról szóló alkotás nem pusztán egy újabb „fociképregény”, hanem egy olyan történet, ami a világ minden táján inspiráló lehet bárki számára, hiszen az alázatos, kitartó munkát koronázó sikerről szól.

Mostantól képregény is megidézi Puskás Ferenc emlékét: a kalandos és megható, csodálatos magasságokba ívelő és tragikus mélységeket egyaránt tartalmazó élettörténetet (Fotó: Facebook / Terror Háza Múzeum/ House of Terror Museum )


„Bár itthon egyelőre nem tartozik a legnépszerűbb műfajok közé a képregény, bízom benne, hogy jó témaválasztással ez megváltozhat. A Puskás-képregény esetében azt érezzük, hogy ez volt a titok. Nagy esélyünk van rá, hogy akár 10 ezer példányt is értékesíteni tudunk majd belőle, ami hazai viszonylatban nem kis teljesítmény” – fogalmazott a Librettóban Futaki Attila képregényrajzoló, aki nemzetközi szinten elismert a szakmájában.

A kiadványt a készítők angol nyelvre is lefordították és azt remélik, nemcsak itthon, hanem a műfaj legfelkapottabb országaiban, Franciaországban, Belgiumban és az Amerikai Egyesült Államokban is népszerű lesz. További részleteket a Librettó idézett adásában tekinthetnek meg az érdeklődők.