Hajdú B. István: Futballtörténeti esemény a budapesti magyar-portugál Eb-mérkőzés

 

Csapatjátékkal és lelkesedéssel kell ellensúlyozni, hogy a másik oldalon jobb egyéni játékosok vannak – szögezte le Hajdú B. István, az M4 Sport Eb-kommentátori csapatának tagja a Petőfi Rádió HazaAdás című rovatában. A magyar válogatott kedden 18 órakor megkezdi Eb-szereplését a portugálok ellen a Puskás Arénában. A mérkőzést élőben követhetik az M4 Sporton és az m4sport.hu oldalon.

„Mindenki tudja, hogy ma meccs van, mindenki tudja, milyen csapat ellen játszunk és, nagyon helyesen, nem akarunk tudomást venni az esélyekről” – mondta az esti budapesti mérkőzés kommentátora a Talpra magyar kedd reggeli adásában. Hozzátette: „a magyar futball történetében egyetlenegy csapat van, amelyikkel a magyar válogatott több mint tíz meccset játszott és a mai napig egyszer sem sikerült legyőznie a portugál. Ez ma megváltozhat”.

De ha már az esélyek szóba kerültek, Hajdú B. István felidézett egy 2014-es világbajnokságot, ahol az egyik csoportban hasonló erőviszonyok voltak, mint amivel most a magyar csapatnak kell megküzdenie. A Brazíliában rendezett vb-n három korábbi világbajnok is egy csoportba került – Anglia, Olaszország és Uruguay –, mégis a kiesőnek elkönyvelt Costa Rica nyerte a csoportot. „Annyi esélyünk biztos van, mint annak idején Costa Ricának” – szögezte le Hajdú B. István.


„Azt látom, hogy a mieink nagyon várják a meccset, hiszen ilyen még sohasem volt, hogy hazai pályán léphettek pályára focistáink egy világversenyen. A portugálok sem becsülik alá hazánk válogatottját, hiszen tudják, egy ilyen csoportban fontos felülkerekedni a statisztikailag gyengébb ellenfélen. Aki itt ugyanis nem nyer, az komoly lépéshátrányba kerülhet továbbjutás szempontjából” – mondta a népszerű sportriporter, aki a HazaAdásban a magyar válogatott további esélyeiről is beszélt, valamint a kommentátorok életbe is betekintést nyújtott.

A Magyarország-Portugália Eb-mérkőzés felvezető műsora már 16.45-kor elkezdődik az M4 Sporton. A mérkőzést 18 órától az M4 sporton és az m4sport.hu oldalon lehet élőben követni.